Τη βελτίωση του σήματος κινητής τηλεφωνίας και την πρόσβαση στο Ίντερνετ,στον Δήμο Αγράφων, με σαφές χρονοδιάγραμμα, ζητά με επιστολή του, προς τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και Παιδείας, τον όμιλο του ΟΤΕ και την εργολήπτρια εταιρεία ΕΡΓΑΤΗΚΑΤ, ο δήμαρχος Αλέξανδρος Καρδαμπίκης, προκειμένου να ανταποκριθούν όλα τα παιδιά του Δήμου στις απαιτήσεις της τηλε-εκπαίδευσης.
«Ο Δήμος Αγράφων είναι ο ορεινότερος και από τους πλέον δυσπρόσιτους δήμους της Ελλάδας. Αυτό τον καθιστά αυτομάτως στους πιο δυσλειτουργικούς Δήμους της χώρας καθώς οι χιλιομετρικές αποστάσεις που χωρίζουν τα χωριά μας από τα αστικά κέντρα είναι γιγάντιες γεγονός που αμβλύνεται αν αναλογιστεί κανείς και τις πολύ κακές συνθήκες τηλεπικοινωνιών που επικρατούν στην περιοχή. Η πανδημία του κορονοϊού δημιούργησε και στη χώρα μας μια νέα πραγματικότητα και εμείς σαν Δήμος κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε για ακόμη μία φόρα αυτή την πραγματικότητα με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουμε», αναφέρει στην επιστολή του ο δήμαρχος Αγράφων και προσθέτει:
«Σαν νέα Δημοτική αρχή έχουμε κάνει από την πρώτη μέρα της θητείας μας πολλές οχλήσεις, τόσο στον ΟΤΕ Καρπενησίου όσο και στην εταιρεία ΕΡΓΑΤΗΚΑΤ Α.Ε. που έχει αναλάβει να υλοποιήσει τα έργα για το δίκτυο των τηλεπικοινωνιών στην περιοχή μας, χωρίς ωστόσο να έχουμε λάβει μια σαφή απάντηση στα εύλογα ερωτήματά μας.
Επανερχόμαστε λοιπόν- ειδικά σε αυτή τη χρονική συγκυρία ενόψει κορονοϊού- και αιτούμαστε μαζί με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Ευρυτανίας να μας δώσετε το σαφές χρονοδιάγραμμα των εργασιών σας. Διανύουμε το έτος 2020 και τα χωριά μας ΔΕΝ έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ ,αλλά ακόμα και όσα έχουν, η πρόσβαση γίνεται τροχοπέδη λόγω του κάκιστου σήματος στην περιοχή. Πώς θα καταφέρουν τα εναπομείναντα παιδιά των χωριών μας να ανταποκριθούν στην τηλε-εκπαίδευση που επιτάσσει το Υπουργείο Παιδείας; Πώς θα επικοινωνούν με τα σχολεία τους και πώς θα λαμβάνουν το διδακτικό υλικό που χρειάζονται;
Σαν Δήμος απόλυτα εναρμονισμένος με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών έχουμε κάνει τα πάντα για να ΜΗΝ μείνει ούτε ένα παιδί έξω από την «τάξη». Έχουμε πειθαρχήσει σε όλα προκειμένου να συμβάλλουμε κι εμείς στο να βγει η χώρα μας νικήτρια από την πανδημία, αλλά η εκπαίδευση αποτελεί και για εμάς αδιαπραγμάτευτο τομέα και ζητάμε το αυτονόητο. Βελτίωση του σήματος κινητής τηλεφωνίας, πρόσβαση στο διαδίκτυο. Τα παιδιά μας δεν είναι κατώτερα από τα παιδιά των αστικών κέντρων, ούτε υστερούν σε γνώση και όρεξη.
Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών και για τις άμεσες ενέργειές σας ώστε να επιλυθεί αυτή η τραγική κατάσταση στην οποία έχουμε επέλθει.»