Δήμος Αθηναίων και ΓΕΕΘΑ συνεργάζονται για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος

Χαλκίδα: Δράσεις Δήμου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού
23 Οκτωβρίου 2020
Δήμος Βύρωνα: “Να σταματήσουν οι εργασίες κατασκευής κτηρίου στο Στρατόπεδο Σακέτα”
23 Οκτωβρίου 2020
Show all

Δήμος Αθηναίων και ΓΕΕΘΑ συνεργάζονται για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος

Με στόχο η ανακύκλωση να γίνει καθημερινή πρακτική και στάση ζωής για όλους και με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση της ρύπανσης που προκαλείται από την λάθος διαχείριση των απορριμμάτων, ο Δήμος Αθηναίων εντείνει τις προσπάθειες του και πραγματοποιεί το επόμενο βήμα για την επέκταση της ανακύκλωσης σε κάθε σημείο της πόλης.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος υπέγραψαν Πρωτόκολλο Συναντίληψης και Συνεργασίας για τη διαχείριση των ανακυκλώσιμων συσκευασιών και των βιοαποβλήτων του Στρατοπέδου «Παπάγου» πού είναι και η έδρα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, το Στρατόπεδο «Παπάγου», το οποίο στεγάζει χιλιάδες ανθρώπους, παράγοντας σημαντικές ποσότητες απορριμμάτων, εντάσσεται στο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων και ενισχύεται με τις απαραίτητες υποδομές εναπόθεσης ανακυκλώσιμων υλικών και βιοαποβλήτων.

Πενήντα δύο μικροί, μεσαίοι και μεγάλοι κάδοι απορριμμάτων, 19 για ανακύκλωση (μπλε) και 33 για βιοαπόβλητα (καφέ) θα «απλωθούν» σε όλο το στρατόπεδο, σε εσωτερικούς εξωτερικούς χώρους, προκειμένου να εναποτίθενται με ευκολία τα απορρίμματα στο σωστό σημείο.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα τεχνικά μέσα που διαθέτουν, θα συλλέγουν κάθε μέρα τα απορρίμματα και εν συνεχεία θα καθαρίζουν σχολαστικά, με νερό και απολυμαντικά, όλους τους κάδους. Έτσι, αποφεύγεται το φαινόμενο υπερχείλισης των κάδων και διασφαλίζεται η υγιεινή των στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού.