Δήμος Ιωαννιτών: Συνεργασία και έλεγχοι για ζωικά απόβλητα

Μειώνονται τα δημοτικά τέλη σε όλα τα νοικοκυριά του Δήμου Ευρώτα
10 Ιανουαρίου 2020
Αυστραλία: Διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις , κατά της αδράνειας της κυβέρνησης απέναντι στην κλιματική αλλαγή
10 Ιανουαρίου 2020
Show all

Δήμος Ιωαννιτών: Συνεργασία και έλεγχοι για ζωικά απόβλητα

Ανεξέλεγκτη διάθεση αποβλήτων, όπως ογκώδη αντικείμενα αλλά και στερεά απόβλητα από πτηνοκτηνοτροφικές μονάδες καταγράφεται το τελευταίο διάστημα σε πολλά σημεία του Δήμου Ιωαννιτών.
Με αφορμή αυτά τα συμβάντα ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και πρωτογενούς τομέα Βασίλης Βλέτσας απηύθυνε επιστολή προς όλους τους προέδρους των Κοινοτήτων ζητώντας την συνδρομή τους και κάνοντας γνωστό ότι ο Δήμος σε συνεργασία με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς έχει αρχίσει την επιτήρηση των επίμαχων περιοχών με σκοπό την αυστηρή τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

«Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί ανεξέλεγκτη διάθεση στερεών αποβλήτων από πτηνοκτηνοτροφικές μονάδες ή άλλες συναφείς δραστηριότητες καθώς και απόρριψη ογκωδών αντικειμένων σε κοινόχρηστους χώρους.
Παρακαλούμε τους Προέδρους των Κοινοτήτων να συνδράμουν με κάθε πρόσφορο τρόπο στην σχετική ενημέρωση των δημοτών επί του θέματος, συστήνοντας την αποτροπή από τέτοιες ενέργειες και επισημαίνοντας τόσο την υποχρέωση τήρησης της περιβαλλοντικής νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος από όλους τους πολίτες, όσο και την υποχρέωση τήρησης των περιβαλλοντικών όρων που έχουν επιβληθεί στις πτηνοκτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής από τους υπεύθυνους λειτουργίας τους.
Ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς έχει αρχίσει την επιτήρηση των επίμαχων περιοχών με σκοπό την αυστηρή τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας», καταλήγει στο έγγραφό του ο κ. Βλέτσας.