Διαδραστικά σεμινάρια σε δήμους και περιφέρειες για έργα ΣΔΙΤ σχολικών υποδομών

Αντιπλημμυρικά έργα στο εθνικό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Κοζάνης
13 Νοεμβρίου 2020
Απόδειξη υπευθυνότητας από τον Α. Ακρίβο στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας
13 Νοεμβρίου 2020

Διαδραστικά σεμινάρια σε δήμους και περιφέρειες για έργα ΣΔΙΤ σχολικών υποδομών

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες, μία σειρά 15 διαδραστικών σεμιναρίων που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων από τις 2 έως τις 12 Νοεμβρίου 2020, με θέμα τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και ειδικότερα, τα έργα ΣΔΙΤ σχολικών υποδομών. Τα εν λόγω σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου «Support For the Contracting of Public Private Partnerships in Greece», που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Προγράμματος Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και υλοποιείται σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με ανάδοχο την PwC.

Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) συνέβαλαν καθοριστικά στον άριστο προγραμματισμό των σεμιναρίων στις 13 Περιφέρειες καθώς και σε άνω των 30 μεγαλύτερων Δήμων της χώρας, τόσο αυτών με εμπειρία σε ΣΔΙΤ σχολικών υποδομών όσο και πολλών που επιδεικνύουν ενδιαφέρον για σχετικά έργα.

Σκοπός των σεμιναρίων ήταν να υπάρξει διάχυση της τεχνογνωσίας που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του εν εξελίξει έργου και να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει μια Αναθέτουσα Αρχή ώστε να προετοιμάσει, να ωριμάσει και να υλοποιήσει ένα έργο ΣΔΙΤ σχολικών υποδομών (καθορισμός των προδιαγραφών του έργου, διενέργεια διαγωνισμού για την επιλογή του ιδιωτικού φορέα κ.ά.). Τόσο η ανταπόκριση όσο και η ενεργή παρουσία των συμμετεχόντων κρίθηκαν άκρως σημαντικές.

Χτίζοντας πάνω στη θετική εμπειρία των διαδραστικών σεμιναρίων, η Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ θα συνεχίσει να συμπράττει με Δημόσιους Φορείς που ενδιαφέρονται για την υλοποίηση έργων ΣΔΙΤ και να στηρίζει την προσπάθεια αυτή με κάθε τρόπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *