Διαδρομές του νερού και του χρόνου στο Μοσχάτο

Δήμος Κοζάνης: Μείωση δημοτικών τελών για ΑμεΑ, απόρους και πολύτεκνους
26 Μαρτίου 2024
Ναύπλιο: Πεζοπορία γνωριμίας με τους «θησαυρούς των Ιρίων»
26 Μαρτίου 2024
Show all

Διαδρομές του νερού και του χρόνου στο Μοσχάτο

Διαδρομές του νερού και του χρόνου στο Μοσχάτο

Ιστορικός και περιβαλλοντικός περίπατος, στο Μοσχάτο, με τίτλο «Διαδρομές του νερού και του χρόνου», θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 31 Μαρτίου. Στο πλαίσιο αυτό οι πολίτες προσκαλούνται να «ταξιδέψουν», σε μία διαδρομή που ενώνει τον πλούτο της τοπικής ιστορίας με το περιβάλλον της περιοχής.

Ο περίπατος, θα ξεκινήσει στις 11.00, με σημείο συνάντησης την Ποσειδώνος και Ιλισού (Δυτική όχθη Ιλισού), ενώ ο σχεδιασμός της περιπατητικής διαδρομής έγινε από την Αθηνά Χρήστου και την Άννα Μιγάδη.

Η πρωτοβουλία του ιστορικού και περιβαλλοντικού περιπάτου: «Διαδρομές του νερού και του χρόνου στο Μοσχάτο», όπως τονίζεται, αποσκοπεί στην ενίσχυση της εκπαιδευτικής εμπειρίας των επισκεπτών, στην ανάδειξη του πολιτιστικού κληρονομήματος της περιοχής και τη σύνδεση των ιστορικών στοιχείων με την οικολογική και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά:«Με την πολύτιμη καθοδήγηση της Αθηνάς Χρήστου και της Άννας Μιγάδη, υλοποιούμε μία δράση που έχει ως στόχο να αποτελέσει κυρίως πολύτιμη εμπειρία για τον κάθε συμμετέχοντα. Μέσα από τον περίπατο σε μονοπάτια της πόλης μας, θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε σε ιστορικές διαδρομές, εμπλουτισμένες από στοιχεία ιστορίας, σε ένα παιχνίδι νερού, χρόνου και περιβάλλοντος» δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου και πρόσθεσε:

«Στόχος μας από τη μία να δούμε την ίδια μας την πόλη μέσα από διαφορετική ματιά, αλλά και να αποκτήσουμε μία συνειδητή και ενδιαφέρουσα σχέση με τη γειτονιά μας. Σημείο συνάντησής μας η δυτική όχθη του Ιλισού (επί της Ποσειδώνος και Ιλισού) και ξεκινάμε για έναν περίπατο διαφορετικό από τους άλλους, μέσα από τις διαδρομές του νερού και του χρόνου».