Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού στον Πειραιά

Λάζαρος Μαλούτας: «Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα θα τα καταφέρουμε»
20 Οκτωβρίου 2020
Εγκύκλιος Πέτσα για υποχρέωση δήμων και περιφερειών να καταρτίσουν πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής 2021
21 Οκτωβρίου 2020
Show all

Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού στον Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά και ο Όμιλος Εθελοντών κατά του καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» σε συνεργασία με το Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά» και τη Μονάδα Μαστού του Ε.Α.Ν.Π. «Μεταξά», τιμούν την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού (25η Οκτωβρίου), με δράσεις που έχουν σκοπό να ενημερώσουν, να ευαισθητοποιήσουν τον γυναικείο πληθυσμό σχετικά με τα οφέλη που προσφέρει η πρόληψη στην αντιμετώπιση της νόσου και να ενισχύσουν τη σπουδαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης.

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που έχει ορισθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως «Μήνας Πρόληψης & Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού». Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν οι εξής δράσεις:

«Επαφή με τον Ειδικό» – Δωρεάν πλήρεις κλινικές εξετάσεις μαστού

Από την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου μέχρι και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στο Ε.Α.Ν.Π. «Μεταξά» θα πραγματοποιούνται δωρεάν πλήρεις κλινικές εξετάσεις μαστού για γυναίκες άνω των 35 ετών, συμπτωματικές ή μη. Η εξέταση θα πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού με εξειδικευμένο χειρουργό μαστού και εάν κριθεί απαραίτητο θα γίνεται παραπομπή για περαιτέρω δωρεάν έλεγχο.

Ημέρες και ώρες εξετάσεων:

Τετάρτη 21/10, Πέμπτη 22/10 και Παρασκευή 23/10 (από 15:00 έως 19:00).

Τηλέφωνα για ραντεβού:

213.20.79.420 & 21 (καθημερινά 09:00 -14:00).

Λόγω των μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κυριακή 25 Οκτωβρίου

«Στολίζουμε τα Δέντρα της Ελπίδας»

Στις 12.00 οι εθελοντές του «ΑγκαλιάΖΩ», δίνουν ραντεβού στο Πασαλιμάνι, για να στολίσουν τα «Δέντρα της Ελπίδας», να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν για τη δύναμη της πρόληψης. Γυναίκες κάθε ηλικίας θα κληθούν να τοποθετήσουν μια ροζ πεταλούδα με το δικό τους μήνυμα ελπίδας σε ένα από τα ειδικά διαμορφωμένα δέντρα.

«Βάλε τα ροζ» για τον καρκίνο του μαστού

Από τις 18:00, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και με σύνθημα «wear_it_pink-βάλεταροζ» θα πραγματοποιηθεί εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, όπου o Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης και νέες γυναίκες από τους χώρους της πολιτικής, της επιστήμης, της δημοσιογραφίας, του αθλητισμού και του πολιτισμού θα μοιράσουν ροζ κορδέλες και τα ενημερωτικά έντυπα του ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ για τον καρκίνο του μαστού.

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φωτίζεται ροζ

Λίγο μετά τις 19:30, το επιβλητικό κτήριο του Δημοτικού Θεάτρου θα φωτιστεί στις αποχρώσεις του ροζ και η δράση θα μεταδοθεί ζωντανά από το facebook και το Instagram του Destination Piraeus.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας ευαισθητοποίησης μπορείτε να ανεβάσετε από σήμερα, στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες με τα hashtags #wearitpink #βάλεταροζ #destinationpiraeus #agaliazo και αυτές θα επαναπροωθηθούν από τους επίσημους λογαριασμούς του Destination Piraeus και του ΟΕΚΚ ΑγκαλιάΖΩ.

Μέτρα για την προστασία από την Covid-19: Ειδική σήμανση για την τήρηση των αποστάσεων, παρουσία δημοτικής αστυνομίας, υποχρεωτική χρήση μάσκας, υποχρεωτική χρήση γαντιών για τη διανομή του ενημερωτικού υλικού.