Δύο «πράσινα σημεία» δημιουργούνται στον Δήμο Φαιστού

Δωρεάν rapid tests drive through κάθε Τρίτη στα Φάρσαλα
5 Ιανουαρίου 2021
Προσφορά 50 ηλεκτρονικών υπολογιστών σε παιδιά αδύναμων οικονομικά οικογενειών του Πειραιά
5 Ιανουαρίου 2021
Show all

Δύο «πράσινα σημεία» δημιουργούνται στον Δήμο Φαιστού

Η δημιουργία δύο «πράσινων σημείων» στο Δήμο Φαιστού, που στόχο έχουν την αναβάθμιση και αστική αναζωογόνηση, εγκρίθηκε από Πράσινο Ταμείο. Με τη συγκεκριμένη έγκριση ο Δήμος Φαιστού εντάσσεται στους 15 δήμους σε όλη τη χώρα και στον ένα εκ των δύο στην Κρήτη, που λαμβάνουν τη σχετική χρηματοδότηση.

Ειδικότερα η έγκριση από το Πράσινο Ταμείο που έφθασε στο Δήμο Φαιστού, αφορά στην υλοποίηση του έργου «προμήθεια και τοποθέτηση τεσσάρων βυθιζόμενων συστημάτων συγκέντρωσης και αποθήκευσης απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών». Μέσω του έργου πρόκειται να δημιουργηθούν δύο νέα «πράσινα σημεία» το ένα παραπλεύρως της βιβλιοθήκης στη Δημοτική Ενότητα Μοιρών και το δεύτερο στο πάρκο Τυμπακίου, πλάι στο οποίο πρόκειται να κατασκευαστεί και το νέο κλειστό Τυμπακίου.

Τα πράσινα σημεία εντάσσονται στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» στον Άξονα Προτεραιότητας 1: «Αστική Αναζωογόνηση».

Το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται σε 180.000 ευρώ, το οποίο έρχεται να προστεθεί στις γενικότερες χρηματοδοτήσεις παρεμβάσεων που υλοποιεί ο Δήμος Φαιστού μέσω του προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ.

Η συγκεκριμένη δράση, όπως ενημερώνει ο Δήμος, αποτελεί επίσης συνέχεια στις γενικότερες δράσεις αστικής αναζωογόνησης και πρασίνου που υλοποιούνται σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες της Φαιστού. Πρόσφατα μάλιστα στον συγκεκριμένο σχεδιασμό προστέθηκαν 150.000 επιπλέον ευρώ για την ενίσχυση του στόλου καθαριότητας του Δήμου Φαιστού.
«Οι προσπάθειες του Δήμου Φαιστού συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να απορροφήσουμε κονδύλια προς όφελος όλων των δημοτών μας» αναφέρει με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης για να προσθέσει:
«Η πρόσθετη χρηματοδότηση για το Πράσινο Ταμείο αποτελεί μια επιπλέον επιβράβευση των προσπαθειών που γίνονται απ’ όλους όσους συνεργάστηκαν προς αυτή την κατεύθυνση, τους οποίους και θα ήθελα να ευχαριστήσω. Προχωράμε μαζί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *