Ελληνικό-Αργυρούπολη: Νέα μεγάλη δενδροφύτευση του Υμηττού την Κυριακή 21/11

Νέες διοικήσεις στα νομικά πρόσωπα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής
19 Νοεμβρίου 2021
“Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια”: Θεσμική συνάντηση του επικεφαλής της παράταξης Αθ. Ακρίβου με τον δήμαρχο Μουζακίου
19 Νοεμβρίου 2021
Show all

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Νέα μεγάλη δενδροφύτευση του Υμηττού την Κυριακή 21/11

Με κεντρικό σύνθημα ‘Ρίζες που μας Ενώνουν’, την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, η καρδιά του εθελοντισμού σε Ελληνικό-Αργυρούπολη, θα χτυπάει στον Υμηττό, πραγματοποιώντας νέο κύκλο αναδασώσεων στο βουνό.

Η νέα μεγάλη δενδροφύτευση συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, την Πανελλήνια Εθελοντική Εκστρατεία ‘Let’s do it Greece’, το Σώμα Εθελοντών και την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας & Πυρόσβεσης Ελληνικού-Αργυρούπολης, σε συνεργασία με όλους τους φορείς της πόλης και με την επιστημονική υποστήριξη του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού.

Στόχος , όπως τονίζεται είναι, “να αναγεννηθεί ένα νέο δάσος από 2021 δέντρα, μεταφέροντας το μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και αντισταθμίζοντας το πράσινο που χάθηκε τα προηγούμενα χρόνια από τις πυρκαγιές. Τα δέντρα που θα φυτευτούν είναι οι ‘Ρίζες που μας Ενώνουν’ με το παρελθόν μας, με το παρόν μας αλλά και με το μέλλον μας, συμβολίζοντας όλα όσα μας ενώνουν και μας δίνουν δύναμη να προσπαθούμε καθημερινά για έναν καλύτερο κόσμο”.

Για πρώτη φορά μάλιστα, η δενδροφύτευση θα μεταφερθεί και στον ψηφιακό κόσμο. Κάθε δέντρο που θα φυτευτεί θα φέρει το όνομα μιας εθελοντικής ομάδας της πατρίδας μας και οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθούν την εξέλιξη της πορείας του μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Let’s do it Greece.

Η έναρξη της αναδάσωσης έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 21 Νοεμβρίου και ώρα 10.00 π.μ. με σημείο συνάντησης το Πυροφυλάκιο Αργυρούπολης, στη συμβολή των οδών Κιάφας και Διγενή Ακρίτα.

H δράση τελεί υπό την Αιγίδα της Επιτροπής ‘Ελλάδα 2021’, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή του φορέα σας, επικοινωνώντας με το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης είτε στο τηλ.21302018781-2 είτε στο email tmimapaideias@elliniko-argyroupoli.gr