Ενημερώσεις για τον ιό του Δυτικού Νείλου σε Κοινότητες του Δήμου Σκύδρας

Διόνυσος: Έως τις 26/9 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα του Δήμου για φοιτητές «Πάμε Πακέτο»
5 Αυγούστου 2022
“Διπλή Ανάπλαση”: 100 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για τα έργα στο Βοτανικό
5 Αυγούστου 2022
Show all

Ενημερώσεις για τον ιό του Δυτικού Νείλου σε Κοινότητες του Δήμου Σκύδρας

Στο πλαίσιο της προστασίας του πληθυσμού από τον ιό του Δυτικού Νείλου ο Δήμος Σκύδρας συνεργάστηκε με το Κέντρο Υγείας Σκύδρας για την ενημέρωση των πολιτών, για το εν λόγω θέμα.

Η λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου είναι νόσημα που μεταδίδεται κυρίως από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού και προσβάλλει ανθρώπους και ζώα. Έτσι, λοιπόν, πραγματοποιήθηκαν κατά τόπους ενημερώσεις σε Κοινότητες του Δήμου Σκύδρας.

Όπως πληροφορεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) τα περισσότερα άτομα που μολύνονται από τον ιό δεν αρρωσταίνουν ή παρουσιάζουν μόνο ήπια νόσο, ενώ λίγα άτομα εμφανίζουν σοβαρή νόσο που προσβάλλει το νευρικό σύστημα. Με δεδομένο ότι τα άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών κι άτομα με ανοσοκαταστολή ή χρόνια υποκείμενα νοσήματα κινδυνεύουν περισσότερο, για το λόγο αυτό, δόθηκε προτεραιότητα στην ενημέρωση μελών των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Σκύδρας.

Οι ενημερωτικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν τα απογεύματα της Δευτέρας 2 Αυγούστου, στα Κ.Α.Π.Η. Αρσενίου, Πετριάς και της Τρίτης 3 Αυγούστου, στα Κ.Α.Π.Η. Δάφνης και Σεβαστειανών.

Ομιλήτρια ήταν η Επισκέπτρια Υγείας, MSc Δημόσιας Υγείας του Κέντρου Υγείας Σκύδρας Αθηνά Τασιώνα. Στην ενημερωτική συνάντηση των Σεβαστειανών συμμετείχε η Επισκέπτρια Υγείας του Κέντρου Υγείας Σκύδρας Θεοδώρα Τσίπκα. Στις συναντήσεις ήταν παρούσα από πλευράς του Δήμου Σκύδρας η αρμόδια Αντιδήμαρχος σε θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Βέργου που είχε και την ευθύνη του συντονισμού των ενημερώσεων.

Το πρόγραμμα θα έχει συνέχεια και σε άλλες περιοχές του Δήμου Σκύδρας.

«Με δεδομένη τη διάδοση του ιού του Δυτικού Νείλου σε πολλούς νομούς της χώρας και σε περιοχές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θεωρώ πολύ σημαντικές όλες αυτές τις πρωτοβουλίες και δράσεις για την ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση των πολιτών. Πέρα από τα μέτρα καταπολέμησης των κουνουπιών και της περιβαλλοντικής υγιεινής από τους αρμόδιους φορείς, συμπεριλαμβανομένου του Δήμου μας, είναι εξίσου σημαντική η λήψη μέτρων πρόληψης και προφύλαξης από τον καθένας μας» δήλωσε η δήμαρχος Σκύδρας Κ. Ιγνατιάδου, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με τη συνεργασία όλων- φορέων και πολιτών και αυτή η κατάσταση θα αντιμετωπιστεί με επιτυχία.