ΕΝΠΕ: Ποιοι πάνε για Πρόεδροι και ποιοι για Αντιπρόεδροι

Ισπανία: Επιβολή αυστηρών περιορισμών στη χρήση νερού εξετάζει η Καταλονία έπειτα από 3 χρόνια ξηρασίας
25 Ιανουαρίου 2024
Πράσινο Κίνημα: Ιστορική νίκη του περιβαλλοντικού κινήματος κατά των υδρογονανθράκων
26 Ιανουαρίου 2024
Show all

ΕΝΠΕ: Ποιοι πάνε για Πρόεδροι και ποιοι για Αντιπρόεδροι

ΕΝΠΕ: Ποιοι πάνε για Πρόεδροι και ποιοι για Αντιπρόεδροι

Ύστερα από την άτυπη “συμφωνία” για την ανανέωση της θητείας του Απόστολου Τζιτζικώστα στη θέση του προέδρου της ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών Ελλάδος), η “μάχη” στρέφεται στις θέσεις των Αντιπροέδρων.

Τα ονόματα που ακούγονται ως… φαβορί, είναι του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη και του Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, όμως όσον αφορά στον κ. Φαρμάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη δεν έχει παρθεί από την πλευρά του κάποια τέτοια απόφαση.

Στο μεταξύ, για τη θέση του προέδρου της Ένωσης, θα κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος, ο πρώην δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη και μέλος της 5μελούς Εθνικής αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ στην Ένωση Δήμων και Περιφερειών Ευρώπης, Γιώργος Ιωακειμίδης, επικεφαλής αναξάρτητου ψηφοδελτίου που θα στηρίζεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, ακούγεται έντονα και το όνομα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες του Aftodioikisi, θέλει για υποψήφιο για τη θέση του προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, ο ίδιος ο κ. Κουρέτας, φαίνεται να μην το επιθυμεί.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΣ της ΕΝΠΕ απαρτίζεται από 25 μέλη, εκ των οποίων τα 13 αποτελούν οι εκλεγμένοι Περιφερειάρχες και τα υπόλοιπα 12, περιφερειακοί σύμβουλοι από τις εκλεγμένες παρατάξεις.

Να θυμίσουμε ότι, από τους 13 Περιφερειάρχες οι 7+1 υποστηρίζονται από τη ΝΔ (σ.σ. ένας εξ αυτών ο Σ. Αρναουτάκης, προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και στηρίχθηκε και από το κόμμα του, ενώ οι Γιάννης Τρεπεκλής, Χριστόδουλος Τοψίδης, Γιώργος Αμανατίδης, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, είναι “γαλάζιοι αντάρτες”, αφού προέρχονται από το κυβερνών κόμμα, αλλά κατέβηκαν ως ανεξάρτητοι κερδίζοντας τους επίσημους υποψηφίους της ΝΔ. Ο μόνος περιφερειάρχης που στηρίχθηκε από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Δ. Κουρέτας της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στους περιφερειακούς συμβούλους, από τους δώδεκα, οι 10 που θα εκλεγούν απ΄ό,τι φαίνεται θα προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία, ένας από το ΠΑΣΟΚ και ένας από τον ΣΥΡΙΖΑ.