Εφαρμογή τεχνολογιών υδρογόνου στον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού

Δήμαρχος Πύργου: Πολίτες με κορωνοϊό κυκλοφορούν στα καφενεία -Εισαγγελική παρέμβαση
9 Μαρτίου 2020
Συνεργασία της ΕΕΤΑΑ με το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
9 Μαρτίου 2020

Εφαρμογή τεχνολογιών υδρογόνου στον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού

Την πρόθεσή του να εφαρμόσει τεχνολογίες υδρογόνου στον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού εξέφρασε ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Σταύρος Τσίρμπας κατά τη συνάντηση που είχε πρόσφατα στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων και Καματερού κ. Τσίρμπας παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Δρ. Βασίλη Αναλυτή συναντήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γενική Γραμματεία Επενδύσεων και ΕΣΠΑ με τον Διευθυντή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού της Εφαρμογής κ. Λογοθέτη και υπηρεσιακούς παράγοντες στο πλαίσιο της οποίας εκδηλώθηκε η ειλημμένη απόφαση του Δήμου να προχωρήσει σε εφαρμογή τεχνολογιών υδρογόνου στις δημοτικές μεταφορές, με σκοπό τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.
Συζητήθηκαν ακόμα οι δυνατότητες επιδότησης και χρηματοδότησης υποδομών και οχημάτων υδρογόνου τόσο από Ευρωπαϊκά (Connecting Europe Facility – CEF) και Εθνικά (ΕΣΠΑ) Προγράμματα.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Υπουργείο ότι προτίθενται να εφαρμόσουν τεχνολογίες υδρογόνου στο δημοτικό τους στόλο (απορριμματοφόρα, λεωφορεία, σάρωθρα, ποδήλατα κτλ.).
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και στελέχη του Εθνικού Κέντρου Έρευνας ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ με επικεφαλής τον Διευθυντή του εργαστηρίου τεχνολογιών ενέργειας και ασφάλειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *