Ηλεκτροκίνηση και αυτοδιοίκηση: Η Dynamic Hellas βάζει τα απορριμματοφόρα στην πρίζα!

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Εργαλειοποιούν την πανδημία, για να περάσουν νεοφιλελεύθερες πολιτικές
12 Φεβρουαρίου 2021
Η Περιφέρεια Αττικής υψώνει «ασπίδα» για τον Υμηττό με εισήγηση του Ν. Παπαδάκη
13 Φεβρουαρίου 2021
Show all

Ηλεκτροκίνηση και αυτοδιοίκηση: Η Dynamic Hellas βάζει τα απορριμματοφόρα στην πρίζα!

Η οικολογική συνείδηση είναι ένας όρος που θα ακούμε όλο και πιο συχνά.

Πρέπει να γίνει στάση ζωής και για να το πετύχουμε, θα πρέπει να υιοθετήσουμε πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον, όχι μόνο σε προσωπικό αλλά και σε ευρύτερο κοινωνικό επίπεδο.

Δήμοι και κοινότητες, ήδη συμμετέχουν σε ενέργειες που προωθούν την ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων τους.

Σύμμαχο στην «μάχη» για το περιβάλλον αποτελούν τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Σύντομα, η εικόνα οχημάτων που θα μπαίνουν στην μπρίζα, θα αυξάνεται, με δεδομένο ότι το να οδηγείς ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο είναι οικολογικό, οικονομικό και διασκεδαστικό!

Τα θα συμβεί όμως με τα μεγαλύτερα οχήματα, τα οποία παράγουν εξαιρετικά υψηλούς ατμοσφαιρικούς ρύπους?

Ηλεκτρικά απορριμματοφόρα και ηλεκτρικά λεωφορεία, τα οποία θα κινούνται μέσα στον αστικό ιστό χωρίς να ρυπαίνουν, θα δώσουν την λύση!

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα έκθεση για τις μεταφορές και το περιβάλλον, βασικό συμπέρασμα της οποίας είναι ότι από την άποψη της κλιματικής αλλαγής και της ποιότητας του αέρα, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι σαφώς προτιμότερα σε σχέση με τα βενζινοκίνητα ή τα πετρελαιοκίνητα οχήματα.

Τα ηλεκτρικά οχήματα, εκτός των άλλων πλεονεκτημάτων που διαθέτουν, δεν παράγουν κανενός είδους ρύπους εξάτμισης και είναι πιο αθόρυβα από τα αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης.

Η Dynamic Hellas, προσφέρει λύσεις με την αποκλειστική εισαγωγή αμιγώς ηλεκτροκίνητων απορριμματοφόρων και λεωφορείων, από την Κίνα σε όλη την Ευρωπαϊκή αγορά.

Η κλιματική αλλαγή, οι προσωπικές ευαισθησίες και οι οικολογικές ανησυχίες της διεύθυνσης της εταιρίας, ήταν η αφορμή αναζήτησης εναλλακτικών μορφών ενέργειας-επενδύσεων στην παγκόσμια αγορά.

Ο κος Κωνσταντίνος Δαγκούλης*, ιδιοκτήτης της Dynamic Hellas, αναλύει τα οφέλη από την ηλεκτροκίνηση:

«Τα απορριμματοφόρα οχήματα που διαθέτει η Dynamic Hellas, αρχικά είναι 2 τύπων. Πρόκειται για απορριμματοφόρα οχήματα 8 τόνων και 18 τόνων, με χωρητικότητα κάδων 6 και 12 κυβικών μέτρων αντίστοιχα. Περαιτέρω η Dynamic Hellas, θα διαθέτει την αποκλειστική αντιπροσωπεία και για 1 τύπο αστικού λεωφορείου μήκους 12 μέτρων με 35 θέσεις επιβατών.

Έπονται και άλλα στην πορεία!

Η ηλεκτροκίνηση, εναρμονισμένη πλήρως με τη εξέλιξη της ανθρωπότητας και τις νέες τεχνολογίες, έρχεται να προσφέρει υψίστης σημασίας πλεονεκτήματα.

Δεν απαιτείται η κατανάλωση καυσίμων, γεγονός που αφενός συντελεί στην εξοικονόμηση των σχετικών κεφαλαίων, αφετέρου στην προστασία του περιβάλλοντος από εκπεμπόμενα αέρια.

Περαιτέρω η χρήση ηλεκτροκίνητων οχημάτων, λόγω της δομής και του τρόπου κατασκευής και λειτουργίας τους δεν προκαλεί βλάβες στο όχημα από τη συνηθισμένη χρήση, συνεπώς η συντήρηση τους δεν επιφέρει καμία οικονομική επιβάρυνση. Επιπλέον, η αγορά και η διατήρηση ηλεκτροκίνητου οχήματος δεν απαιτεί την καταβολή τελών ταξινόμησης, τελών κυκλοφορίας και λοιπών επιβαρύνσεων που υποχρεούνται να καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες συμβατικών οχημάτων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το κόστος χρήσης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι περίπου 80% χαμηλότερο από εκείνο ενός οχήματος συμβατικής τεχνολογίας».

*Ο Κωνσταντίνος Δαγκούλης γεννήθηκε το 1977 στα Καλά Δένδρα Σερρών. Σε ηλικία 30 ετών ανέλαβε τη διοίκηση της εργοληπτικής – κατασκευαστικής εταιρίας «Dynamic Hellas» από τον πατέρα του, έχοντας πάρει το πτυχίο του τεχνικού κτηριακών δομικών έργων. Από το 2007 μέχρι και σήμερα, με επιχειρηματικό όραμα και δυναμισμό, επεκτείνει τις δραστηριότητες της εταιρίας σε νέους και καινοτόμους τομείς.