Ηλεκτρονική πλατφόρμα TROPA VERDE στον Δήμο Παύλου Μελά

Τ. Θεοδωρικάκος: Το πρώτο δεκαήμερο Ιουλίου οι προσκλήσεις για το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”
23 Ιουνίου 2020
Δωρεάν ασύρματο internet σε 11 κεντρικά σημεία στην Ελασσόνα
23 Ιουνίου 2020
Show all

Ηλεκτρονική πλατφόρμα TROPA VERDE στον Δήμο Παύλου Μελά

Σε πλήρη λειτουργία τίθεται από σήμερα Τρίτη 23 Ιουνίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα Tropa Verde στον Δήμο Παύλου Μελά. Όπως σημειώνεται ο Δήμο Παύλου Μελά συμμετέχει στο δίκτυο υποστήριξης της ανταποδοτικής ανακύκλωσης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT ΙΙΙ, σε συνεργασία με τους δήμους Santiago de Compostella της Ισπανίας, Guimaraes της Πορτογαλίας, Zuglo Βουδαπέστης της Ουγγαρίας, Aglomeracja Opolska της Πολωνίας, και Νίκαιας της Γαλλίας.

Η δράση που επιβραβεύει την ανακύκλωση και τη χωριστή διαλογή για χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, τηγανέλαιο, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και υλοποιείται στον Δήμο Παύλου Μελά από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού, Αστικής Ανάπτυξης & Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων και τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης & Πρασίνου.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης καλεί τους πολίτες να εγγραφούν στο πρόγραμμα Tropa Verde, το οποίο παρέχει τα κατάλληλα κίνητρα όχι μόνο για την ενημέρωση και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίησή τους αλλά και για την έμπρακτη συμμετοχή τους σε δράσεις που αφορούν την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση, που είναι ένας από τους βασικούς στόχους της κυκλικής οικονομίας. Όπως ενημερώνει ο Δήμος κάθε φορά που οι πολίτες παραδίδουν ανακυκλώσιμα υλικά στα Πράσινα σημεία συλλογής, θα ανταμείβονται με ειδικό κουπόνι αστεριών/πόντων, το οποίο καταχωρούν στην πλατφόρμα για να ανταλλάξουν τους πόντους τους με δώρα και προσφορές από τοπικά καταστήματα.