Ηράκλειο: Επιχείρηση κατά της αφισορύπανσης από τον Δήμο

Δύο drones για αεροπεριπολίες απέκτησε ο Δήμος Πειραιά
9 Ιουλίου 2024
Δήμος Κατερίνης: Την προσοχή των πολιτών για περιστατικά απόπειρας απάτης εφιστά ο Δήμος
9 Ιουλίου 2024
Show all

Ηράκλειο: Επιχείρηση κατά της αφισορύπανσης από τον Δήμο

Ηράκλειο: Επιχείρηση κατά της αφισορύπανσης από τον Δήμο

Σε μαζικές καθαιρέσεις πανό και αφισών από διάφορα σημεία του Δήμου Ηρακλείου, προχωρά η Υπηρεσία Καθαριότητας, με τη δημοτική Αρχή να είναι αποφασισμένη να τηρηθεί ο κανονισμός καθαριότητας σχετικά με την αφισορύπανση.
«Τα πρώτα αποτελέσματα των παρεμβάσεων είναι εμφανή και, κατά γενική ομολογία, οι Δημότες και οι επισκέπτες βλέπουν όλο και λιγότερα πανό και αφίσες ιδιαίτερα σε σημεία όπως γέφυρες, φανάρια και κολώνες οδοφωτισμού, όπου έχει περιοριστεί η εκτεταμένη ρύπανση για τις πολλές δεκάδες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του διοργανώνονται τους θερινούς μήνες», αναφέρει ο Δήμος στην ανακοίνωσή του.
Οι επιχειρήσεις της Υπηρεσίας Καθαριότητας συνεχίζονται καθημερινά με στόχο να κερδίσει ο Δήμος Ηρακλείου αυτή την ιδιότυπη «μάχη», κάτι που όπως όλα δείχνουν μπορεί αν συμβεί.
Την προσπάθεια συντονίζει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκος Γιαλιτάκης, ο οποίος και επισημαίνει ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας είναι αποφασισμένη να τηρείται κατά γράμμα ο κανονισμός καθαριότητας – ο οποίος απαγορεύει αυτές τις μεθόδους προβολής – και να προχωρά στην όσο το δυνατόν συντομότερη καθαίρεση αυτών των υλικών, τόσο για λόγους οδικής ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος, όσο και για λόγους αισθητικής.
Τέλος ο Δήμος αναφέρει ότι, στη νέα Κανονιστική Πράξη για την υπαίθρια διαφήμιση η οποία σχεδιάστηκε από τη Δημοτική Αρχή Ηρακλείου και θα τεθεί σε διαβούλευση το αμέσως επόμενο διάστημα, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η δημιουργία σημείων υπαίθριας διαφήμισης σε ειδικά διαμορφωμένα ταμπλό.