Η κινητικότητα άφησε με τρεις υπαλλήλους τον δήμο Αγράφων- SOS από δήμαρχο

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Προσοχή στη δράση κυκλώματος απατεώνων
11 Μαρτίου 2020
Ο Πειραιάς στο Δίκτυο Πόλεων SEA20
11 Μαρτίου 2020
Show all

Η κινητικότητα άφησε με τρεις υπαλλήλους τον δήμο Αγράφων- SOS από δήμαρχο

Για την αδυναμία λειτουργίας των υπηρεσιών του λόγω έλλειψης προσωπικού, ενημερώνει με επιστολή του, τον πρωθυπουργό, τα συναρμόδια υπουργεία, τα κόμματα της αντιπολίτευσης και την ΚΕΔΕ, ο δήμαρχος Αγράφων Αλέξανδρος Καρδαμπίκης.

Ο δήμαρχος της περιοχής, χαρακτηρίζει δραματική την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος, “ο οποίος αποτελεί έναν από τους πιο δύσβατους και ορεινούς δήμους της Ελλάδας με έκταση που καλύπτει το 53% του Νομού Ευρυτανίας, με τον οικονομικά ασθενέστερο πληθυσμό και με διοικητικές υπηρεσίες οι οποίες (λόγω της διάρθρωσης των δημοτικών ενοτήτων του) είναι δυνατόν να απέχουν μεταξύ τους μέχρι και 45 χλμ, καλείται τη δεδομένη χρονική στιγμή να εξυπηρετεί τις ανάγκες των 4.000 πολιτών του με την συνδρομή μόλις τριών υπαλλήλων ειδικότητας Διοικητικού”.

Ο κ. Καρδαμπίκης ενημερώνει ότι, κατά τον προηγούμενο κύκλο κινητικότητας και λόγω των μετατάξεων του προσωπικού του Δήμου, αποστελεχώθηκε πλήρως η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου από τον Μάρτιο του 2019, ενώ προσθέτει ότι, η σημερινή δημοτική αρχή παρέλαβε τον Δήμο χωρίς μηχανικό.

Στο έγγραφό του ο δήμαρχος Αγράφων, υπενθυμίζει ότι από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων η σημερινή δημοτική Αρχή, έχει ενημερώσει τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να υπάρχει καμιά θετική εξέλιξη.

Τουναντίον, όπως αναφέρει, με έγγραφο της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού χρέους αποστερείται δύο ακόμη διοικητικούς υπαλλήλους.

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Αγράφων, ζητά την άμεση πρόσληψη προσωπικού ώστε να αποτραπεί το κλείσιμο των υπηρεσιών του δήμου.