Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στα κλειστά κέντρα

Τροποποίηση του προγράμματος χρηματοδότησης δήμων για τη δημιουργία παιδικών σταθμών
19 Φεβρουαρίου 2020
Πως θα καταρτιστεί το ΕΣΠΑ 2021-2027
19 Φεβρουαρίου 2020

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στα κλειστά κέντρα

Πανοραμική άποψη από τη δομή υποδοχής και εκπαίδευσης προσφύγων στο Λακκί της Λέρου όπου επισκέφθηκε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως (ΔΕΝ ΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ), όπου ενημερώθηκε από τους εκπαιδευτικούς για το έργο τους και τις ανάγκες τους, την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019. Η υπουργός μετέβη στη Λέρο προκειμένου να παρευρεθεί αύριο στον αγιασμό των σχολείων, ενώ συναντήθηκε με τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΜΑΡΙΑ ΣΟΥΛΟΥ

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη για το καλό των νησιωτών και της χώρας να προχωρήσει στην ανακοινωθείσα απόφασή της», δήλωσε αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για την επίταξη ακινήτων στα νησιά, προκειμένου να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα προσφύγων.

Σχετικά με το «πάγωμα» της επίταξης για μία εβδομάδα ο κ. Κουμουτσάκος διευκρίνισε ότι «ενώ έχει προχωρήσει η απόφαση της κυβέρνησης, μετά από εξαντλητικό διάλογο, για να “τρέξουμε” γρήγορα μέσω της επίταξης, υπάρχει ταυτόχρονα η καλή διάθεση να ακουστούν μέχρι τέλους οι απόψεις των τοπικών κοινωνιών και τοπικών Αρχών», όμως «αυτό δεν οδηγεί σε αναστολή της ανακοινωθείσας πολιτικής από την κυβέρνηση».

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή συνάντησή του με τους πρεσβευτές της Κύπρου, της Ιταλίας και της Ισπανίας, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε: «Τα κράτη-μέλη πρώτης γραμμής, δηλαδή τα κράτη εισόδου αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη πίεση από τα μεταναστευτικά ρεύματα, δέχονται το μεταναστευτικό κύμα, έτσι Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Μάλτα, Κύπρος έχουν κάθε λόγο -θα έλεγα ότι επιβάλλεται- να συνομιλούν και να συντονίζονται, καθώς αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις, έχουν κοινές ανησυχίες και τελικά κοινούς προβληματισμούς. Ενόψει της μεγάλης διαπραγμάτευσης για την αντικατάσταση του Δουβλίνου ΙΙΙ πρέπει να είμαστε σε συνεχή επικοινωνία».

Ενόψει, εξάλλου, της συνάντησης που θα έχει στο Βερολίνο με τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών, ο κ. Κουμουτσάκος εξήγησε ότι «θέλουμε να ακούσουμε λεπτομερώς την παρουσίαση των σκέψεων και της δικής τους πρότασης, σχετικά με το νέο σύμφωνο ευρωπαϊκής μετανάστευσης και ασύλου […] να πάμε στην ουσία της γερμανικής πρότασης, ώστε να μπορούμε να την αξιολογήσουμε», καθώς «είναι εκ πρώτης όψεως μια ενδιαφέρουσα πρόταση, αλλά μόνο όταν τη δούμε σε λεπτομέρειες, θα μπορούμε να τοποθετηθούμε».

Σχετικά με το θέμα των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι «υπάρχει μια εν εξελίξει ελληνική πρωτοβουλία -ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο- να γίνει εδώ στην Αθήνα μια ευρωπαϊκή διάσκεψη που θα συζητήσουμε το θέμα αυτό, που αγγίζει τον πυρήνα του ευρωπαϊκού πολιτισμού και η Γερμανία έχει δείξει ενδιαφέρον, στηρίζει την ιδέα, όπως και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *