Κάτι παραπάνω από μία συμβολική Ποδηλατοδρομία

Πρωταγωνιστεί στις κινητοποιήσεις το Πράσινο Κίνημα
21 Σεπτεμβρίου 2019
Ν. Παπαδάκης*: “Η Πολιτική Οικολογία ως συνολική ριζοσπαστική οπτική της κοινωνίας”
23 Σεπτεμβρίου 2019
Show all

Κάτι παραπάνω από μία συμβολική Ποδηλατοδρομία

Η Περιφέρεια Αττικής με πρωτοβουλία του Νίκου Παπαδάκη ανταποκρίθηκε με επιτυχία στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Εξαιρετικά ελπιδοφόρα ήταν απήχηση που είχε η Ανοιχτή Ποδηλατοδρομία “Ποδηλατούμε Ενωμένοι για το Κλίμα” στους 14 δήμους της Βόρειας Αθήνας, με την οποία κορυφώθηκαν οι δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.
Η συγκεκριμένη συμβολική δράση έγινε με την στήριξη και τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής, μετά από το καίριο αίτημα του Περιφερειακού Συμβούλου, επικεφαλής της παράταξης “Αττική – Πράσινη Περιφέρεια”, κ. Νίκου Παπαδάκη, ο οποίος είναι ο εντεταλμένος σύμβουλος για το Περιβάλλον.
Με τη συμμετοχή τους στήριξαν την προσπάθεια αυτή ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα, κα Λουκία Κεφαλογιάννη.

Ν. Παπαδάκης: “Έμπρακτη απόδειξη στήριξης στην προσπάθεια της Βιώσιμης Κινητικότητας”
Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της ποδηλατοδρομίας ο κ. Παπαδάκης δήλωσε: “Η ενεργός συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην Ανοιχτή Ποδηλατοδρομία “Ποδηλατούμε Ενωμένοι για το Κλίμα” εκφράζει την έμπρακτη απόδειξη στήριξης στην προσπάθεια της Βιώσιμης Κινητικότητας και η συμβολική συμμετοχή του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, σηματοδοτεί τη νέα αρχή για μία Πράσινη και Ανθεκτική Περιφέρεια ως προς την Κινητικότητα και την Κλιματική Κρίση. Η Περιφέρεια Αττικής θα υποστηρίξει με τα κατάλληλα εργαλεία και τεχνική βοήθεια,αλλά και θα διασυνδέσει τους Δήμους στις πρωτοβουλίες που θα πάρουν για την καθιέρωση όρων Βιώσιμης Κινητικότητας.
Προτεραιότητα στην ενοποίηση και επέκταση των υφιστάμενων ποδηλατοδρόμων σε ένα ενιαίο δίκτυο που θα υποστηρίζει αποτελεσματικά τη χρήση του ποδηλάτου, συνδέοντάς τους συστηματικά με τις πλατείες και τα μέσα σταθερής τροχιάς, παράλληλα με άλλες στρατηγικές υποστήριξης του ποδηλάτου, όπως χώροι ασφαλούς στάθμευσης των ποδηλάτων και θετικές πρακτικές ενοικίασης ποδηλάτων όπως ενιαίο δίκτυο ενοικιαζόμενων ποδηλάτων με ένα ενιαίο σύστημα χρεώσεων.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε πολιτικές και εκπαίδευση των πολιτών, ώστε να γίνει η Περιφέρεια φιλική προς τους ΑΜΕΑ, καθώς και στο συστηματικό σχεδιασμό και κινήτρων για τη δημιουργία Δικτύου Πεζοδρόμων στους Δήμους με προτεραιότητα τα Κέντρα τους και την άμεση σύνδεση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.”

Λίγα λόγια για την Ανοιχτή Ποδηλατοδρομία
Η Ανοιχτή Ποδηλατοδρομία “Ποδηλατούμε Ενωμένοι για το Κλίμα” που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019, συμπεριελάμβανε ένα γύρο 54 χιλιομέτρων, που πέρασε από τα 14 Δημαρχεία της Βόρειας Αθήνας και την Αντιπεριφέρεια του Βόρειου Τομέα, όπου επιδόθηκε μία επιστολή για το Σύμφωνο των Δημάρχων και κατέληξε στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, όπου υπήρξε υποδοχή από τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Χατζηδάκη.