Κοινωφελής εργασία: Σήμερα υπογράφεται η προκήρυξη – Τον Ιούνιο οι προσλήψεις

Πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ: «6 για έξω» – 6 δράσεις για να ξαναγίνουν οι πόλεις μας ανθρώπινες
26 Μαΐου 2020
Τ. Θεοδωρικάκος: Η λειτουργία των παιδικών και βρεφικών σταθμών και του Δημοσίου από 1η Ιουνίου
26 Μαΐου 2020

Κοινωφελής εργασία: Σήμερα υπογράφεται η προκήρυξη – Τον Ιούνιο οι προσλήψεις

Σήμερα υπογράφεται – κατά τον υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο – η κοινή υπουργική απόφαση για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι 36.500 άνθρωποι θα βρουν δουλειά μέσω των συγκεκριμένων προγραμμάτων. Με βάση τον σχεδιασμό, μέσα στον Ιούνιο τα εν λόγω προγράμματα θα αξιολογηθούν από τον ΟΑΕΔ και στο τέλος του ίδιου μήνα, όσοι επιλεγούν θα βρεθούν στις θέσεις τους.

«Σήμερα έχω συνάντηση με τον κ. Βρούτση για την Κοινή Υπουργική Απόφαση. Θα συνυπογράψουμε. Έχει ολοκληρωθεί η δουλειά από το υπουργείο Εσωτερικών και από το υπουργείο Εργασίας. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός δικαιούχων, ανέργων, οι οποίοι μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους. Θα πάνε σε Δήμους, κυρίως σε Κοινωφελείς Οργανισμούς, σε άλλα Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου και ένας ορισμένος αριθμός θα συνδράμει στο κοινωνικό έργο των Μητροπόλεων» δήλωσε ο υπουργός.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι η ΚΥΑ την οποία επικαλείται ο κ. Θεοδωρικάκος έχει υπογραφεί από τις 4 Μαρτίου και δημοσιευθεί σε ΦΕΚ στις 9 Απριλίου. Αυτό που αναμένεται για να «ξεκλειδώσει» το πρόγραμμα είναι η δημοσίευση της πρόσκλησης του ΟΑΕΔ, ώστε να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους. Επίσης, η δημοσίευση της πρόσκλησης από τον ΟΑΕΔ, που αναμένεται από τον Οκτώβριο του 2019, είχε αναγγελθεί αρμοδίως ότι θα δημοσιευόταν από τις αρχές Μαΐου.

Οι δήμοι, δηλαδή θα χάσουν και άλλο κρίσιμο χρόνο περιμένοντας τους εργαζόμενους προκειμένου να καλύψουν τα κενά και τις ανάγκες τους, οι οποίοι όμως στην καλύτερη περίπτωση, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο θα αναλάβουν καθήκοντα τέλος Ιουνίου.

Ο κ. Θεοδωριάκος ξεκαθάρισε, εκ νέου, ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για μείωση μισθών στο δημόσιο, ενώ διευκρίνισε ποιοι δικαιούνται ακόμα την άδεια ειδικού σκοπού. «Τη δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, με παιδιά έως 15 ετών, τα οποία λόγω των ρυθμίσεων που ισχύουν, δεν μπορούν να πάνε κάθε μέρα στο σχολείο» είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εμφανίστηκε κάθετος. «Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να κάνουμε τους Έλληνες , να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έφερε ο κορονοϊός» είπε χαρακτηριστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *