Κ. Πελετίδης: Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει την απόφασή της και αύριο να ανοίξουν τα καταστήματα

Πράσινο Κίνημα: Και η Βουλγαρία ψήφισε “πράσινα” – Δυναμώνουμε σε όλη την Ευρώπη
7 Απριλίου 2021
Δήμος Πειραιά: Συνεχίζονται έως τις 12 Απριλίου τα έκτακτα μέτρα λειτουργίας των υπηρεσιών για λόγους προστασίας από τον κορωνοϊό
8 Απριλίου 2021
Show all

Κ. Πελετίδης: Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει την απόφασή της και αύριο να ανοίξουν τα καταστήματα

«Η κυβέρνηση πήρε μια απόφαση, που στριμώχνει ακόμα περισσότερο τους μικρομεσαίους εμπόρους. Γι αυτό και αντιδρούμε στην απόφαση αυτή και ζητάμε να λειτουργήσουν τα καταστήματα, γιατί δεν είναι η αιτία της διασποράς του κορωνοϊού. Η διασπορά έγινε με κλειστά τα καταστήματα», τόνισε ο δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης μιλώντας χθες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στην πλατεία Γεωργίου οι έμποροι του νομού Αχαΐας, για την την απόφαση να μην ανοίξουν τα καταστήματα στην περιοχή.

Ο κ. Πελετίδης σημείωσε ακόμη ότι: «Αν ήθελε η κυβέρνηση πραγματικά την προστασία των κατοίκων της πόλης μας, θα μπορούσε να υιοθετήσει τις προτάσεις μας, με πρώτο απ’ όλα την διενέργεια rapid test σε όλους τους χώρους εργασίας, που θα είχε ως αποτέλεσμα την έγκαιρη ιχνηλάτηση, γρήγορα επιδημιολογικά μέτρα και περιορισμό της πανδημίας. Αυτό δεν το έκανε, όχι γιατί δεν καταλαβαίνουν τι ζητάμε, αλλά βάζει στο ζύγι κόστος – όφελος και πάει με το μέρος εκείνων που θα της φέρουν κέρδος. Αν στηρίξει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, αυτό θα αποβεί σε βάρος του εμπορευματοποιημένου συστήματος υγείας. Γι αυτό έχουμε όξυνση του προβλήματος με την πανδημία. Σ’ αυτή την κατεύθυνση θα στηρίξουμε τους μικρομεσαίους της πόλης μας, όπως στηρίζουμε τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών, τους αγρότες μας και τους άνεργους. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος, γιατί έχουν αθροιστεί πολλά προβλήματα εξαιτίας της επίθεσης που δέχονται οι μικρομεσαίοι, από εκείνους που κατέχουν τον πλούτο. Μόνο ενωμένοι θα βρούμε το δρόμο μας και θα πετύχουμε».

Ο Δήμαρχος, σε δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης, επανέλαβε ότι «τα καταστήματα στην Πάτρα, πρέπει να ανοίξουν, όπως άνοιξαν σε όλη την Ελλάδα. Τα κρούσματα αυξήθηκαν με κλειστά τα μαγαζιά. Η κυβέρνηση πρέπει να το σκεφτεί ξανά, να αλλάξει την απόφασή της και αύριο να ανοίξουν τα καταστήματα».