Μετατροπή του Αστικού Σχολείου Ποταμού σε κέντρο Πολιτισμού και Τεχνών

Η Αττική ενώνει τις δυνάμεις της
23 Νοεμβρίου 2020
Οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις της ΚΕΔΕ επί του ν/σχ του ΥΠΕΣ για το ΑΣΕΠ
24 Νοεμβρίου 2020

Μετατροπή του Αστικού Σχολείου Ποταμού σε κέντρο Πολιτισμού και Τεχνών

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Κυθήρων Ε. Χαρχαλάκης υπέγραψαν εξ αποστάσεως, μέσω τηλεδιάσκεψης σε πραγματικό χρόνο, με τη συμμετοχή και της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Μπόγρη, την Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης για την εκτέλεση του έργου «Μετατροπή Σχολείου Αγγλοκρατίας (Αστικόν) σε Κέντρο Πολιτισμού, Γραμμάτων και Τεχνών Δήμου Κυθήρων».
Το εμβληματικό αυτό έργο για το νησί έχει χρηματοδοτηθεί με 350.000€ από το πρόγραμμα CLLD/LEADER και θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Κυθήρων αμέσως μετά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης και από την Υπουργό Πολιτισμού κα. Λίνα Μενδώνη.
Πρόκειται για έργο μεγάλης σημασίας, όχι μόνο για την ευρύτερη περιοχή του Ποταμού, αλλά συνολικά για το νησί των Κυθήρων, αφού το «Αστικόν Σχολείον» αποτελεί ένα ιστορικό τοπόσημο του νησιού συνυφασμένο με μια μακραίωνη ιστορία και παράδοση.
Ειδικότερα προβλέπεται εκ βάθρων ανακαίνιση και ανάδειξη του ιστορικού κτιρίου, διαμόρφωση και φύτευση του περιβάλλοντος χώρου καθώς και προμήθεια των απαραίτητων ειδών σχετικά με την μετατροπή του χώρου σε πολιτιστικό κέντρο.
Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Πατούλης επισήμανε σχετικά:
«Στόχος και προτεραιότητά μας, είναι να νιώθουν οι πολίτες που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, σε νησιά άγονης γραμμής όπως τα Κύθηρα, πως είμαστε δίπλα τους ενεργά.
Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση ενισχύουμε την πολιτιστική ταυτότητα του νησιού, αναδεικνύοντας ένα ιστορικό τοπόσημο. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στα Κύθηρα με αναπτυξιακά έργα, που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *