Νέα εκπαιδευτική δράση από την ΕΣΔΔΑ για την καινοτομία στον δημόσιο τομέα

Δ. Παπαστεργίου: Δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς τον άνθρωπο και το περιβάλλον – Διακριτοί ρόλοι των βαθμών Αυτοδιοίκησης και μονόδρομος οι συνεργασίες
23 Απρίλιος 2021
Δ. Μιχαηλίδου: 10 ή 17 Μαΐου μπορεί να ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί – Εξετάζεται το self test
23 Απρίλιος 2021
Show all

Νέα εκπαιδευτική δράση από την ΕΣΔΔΑ για την καινοτομία στον δημόσιο τομέα

Εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Η Καινοτομία στο Δημόσιο Τομέα» διοργανώνει η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) στο πλαίσιο συνεργασίας της με το υπουργείο Εσωτερικών και τη γαλλική École Nationale d’ Administration (ΕΝΑ).

Η νέα αυτή δράση διακρίνεται σε δύο διαλέξεις και σε αντίστοιχα εργαστήρια. Η πρώτη διάλεξη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη διαχειρίζεται την καινοτομία στον Δημόσιο Τομέα, ενώ εκείνη που θα ακολουθήσει στις 28 Απριλίου εστιάζει στην επίδραση της Συμπεριφορικής Επιστήμης & της Ψηφιακής καινοτομίας στην λειτουργία του δημόσιου τομέα.

Τη σημερινή διάλεξη παρακολούθησαν, μέσω τηλεκπαίδευσης, οι σπουδάστριες και οι σπουδαστές της ΚΖ’ Εκπαιδευτικής Σειράς της ΕΣΔΔΑ «Δημήτριος Τζανάκης».

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο διευθυντής της γαλλικής ΕΝΑ Patrick Gerard, o επικεφαλής της Μονάδας «Διακυβέρνηση και Δημόσια Διοίκηση» της Γενικής Διεύθυνσης Reform της Ε.Ε. Danielle Dotto και ο γενικός διευθυντής της Expertise France, Jeremie Pellet.

Χαιρετισμό απηύθυνε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο οποίος ανέδειξε τον κρίσιμο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το ΕΚΔΔΑ στην προσπάθεια που καταβάλει το υπουργείο Εσωτερικών να αναμορφώσει τη συνολική λειτουργία του ελληνικού Δημοσίου. Ο κ. Βορίδης έθεσε στο επίκεντρο αυτής της προσπάθειας τον Έλληνα πολίτη και προέταξε το ζήτημα της καινοτομίας μέσω της αξιοποίησης των ψηφιακών τεχνολογιών και των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης, ως τον βασικό άξονα προκειμένου ο κρατικός μηχανισμός να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις των πολιτών για παροχή βέλτιστων υπηρεσιών.

Στον χαιρετισμό της, η νέα πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, Παρασκευή Δραμαλιώτη αναφέρθηκε στους παραδοσιακά ισχυρούς δεσμούς συνεργασίας μεταξύ ΕΣΔΔΑ και ΕΝΑ και δεσμεύτηκε για τον προγραμματισμό νέων καινοτόμων δράσεων που βασίζονται στις εν εξελίξει εργασίες ανταλλαγής τεχνογνωσίας με επίκεντρο την έμπνευση (inspiration) για τον μετασχηματισμό της δημόσιας διοίκησης.