Νέες δράσεις διαχείρισης βιοαποβλήτων στο Βύρωνα με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ

Καλαμάτα: Τελευταίες «πινελιές» για ένα ακόμη νέο πάρκο τσέπης στην πόλη
3 Αυγούστου 2022
Με οκτώ υβριδικά οχήματα ενισχύει τον στόλο του ο Δήμος Καλαμαριάς
3 Αυγούστου 2022
Show all

Νέες δράσεις διαχείρισης βιοαποβλήτων στο Βύρωνα με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ

Με συνολικό ποσό που φτάνει τις 763.391,89 ευρώ χρηματοδοτείται ο Δήμος Βύρωνα με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΣ.

“Πρόκειται για φάκελο πρότασης που υποβλήθηκε πριν από περισσότερο από ένα χρόνο από το Δήμο Βύρωνα και εγκρίθηκε πριν από λίγες ημέρες”, όπως αναφέρει σχετικά.

Το έργο περιλαμβάνει την Προμήθεια εξοπλισμού για διαλογή στην πηγή βιοαποβλήτων και συγκεκριμένα:

Προμήθεια επτακοσίων πενήντα (750) κάδων 240 lt και διακοσίων (200) κάδων 360 lt Διαλογής στην Πηγή Βιοαποβλήτων.
Προμήθεια εννιά χιλιάδων (9.000) οικιακών συλλεκτών βιοαποβλήτων 10 lt μαζί με διακόσιες δεκαέξι χιλιάδες (216.000) βιοδιασπώμενες σακούλες 10 lt.
Προμήθεια επτακοσίων (700) κάδων οικιακής κομποστοποίησης 310 lt.
Προμήθεια δύο (2) απορριμματοφόρων οχημάτων 10 m3 με σύστημα πλύσης κάδων.
Δράσεις ενημέρωσης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης
Όπως υπενθυμίζει ο Δήμος Βύρωνα, συλλέγει ήδη ξεχωριστά τα βιοαπόβλητα από τη λαϊκή αγορά, έχει τοποθετήσει ειδικούς κάδους για κλαδέματα και έχει ξεκινήσει πριν από λίγες ημέρες πιλοτικά την συλλογή βιοαποβλήτων σε όλο τον Δήμο σε σούπερ μάρκετ, μαγαζιά εστίασης, μανάβικα, παρασκευαστήρια τροφίμων, στρατόπεδα κλπ.

Καφέ κάδοι έχουν τοποθετηθεί στον Καρέα, επί της λεωφόρου Καρέα και της Ελλήνων Πατριωτών, στην Ζωοδόχο Πηγή επί της Τμώλου και στην πλ. Φατσέα, στο Κέντρο επί της Χρυσοστόμου Σμύρνης, Νικηφορίδη, Γεννηματά, Μεσολογγίου, Φορμίωνος, στην Μεταμόρφωση επί της Αγ. Σοφίας και σημειακά σε όλο το Βύρωνα όπου υπάρχουν μαγαζιά ή άλλες δραστηριότητες με μεγάλη παραγωγή βιοαποβλήτων.

Όσοι πολίτες θέλουν να κάνουν χρήση των καφέ κάδων, μπορούν να παραλαμβάνουν τα ειδικά τριγωνικά κλειδιά από το Δημαρχείο (Καραολή και Δημητρίου 36 – 44) ή από την είσοδο της Δ/νσης Καθαριότητας (Αμαξοστάσιο Βύρωνα, Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσοστόμου).