Νέες θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ από τον δήμο Αθηναίων

Έργα αλλαγής δικτύων ύδρευσης από τη ΔΕΥΑ Λάρισας
27 Αυγούστου 2020
Δήμος Σαρωνικού: Τοποθετήθηκε και η 2η αίθουσα στο Νηπιαγωγείο Καλυβίων
27 Αυγούστου 2020

Νέες θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ από τον δήμο Αθηναίων

Είκοσι δύο νέες θέσεις στάθμευσης για οχήματα ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) δημιουργεί ο Δήμος Αθηναίων σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας.
Πρόκειται για θέσεις με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Προβλέπεται η κατάλληλη σύνδεση των θέσεων αυτών με το παρακείμενο πεζοδρόμιο με κεκλιμένο επίπεδο, όπου αυτό είναι εφικτό. Παράλληλα υπάρχει και ειδική σήμανση με το διεθνές σύμβολο πρόσβασης, ώστε να είναι σαφές πως πρόκειται για θέσεις αποκλειστικής στάθμευσης ΑμεΑ.
Οι 22 θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ που η παράδοση τους θα ολοκληρωθεί τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου, βρίσκονται στις οδούς Ιπποκράτους, Ομήρου, Εμ. Μπενάκη (δύο θέσεις), Πινδάρου, Πεσμαζόγλου, Σοφοκλέους, Ευριπίδου, Ερμού (δύο θέσεις), Ξενοφώντος, Βουλής, Νίκης, Φλέσσα, Χρήστου Λαδά, Ι. Παπαρηγοπούλου, Σωκράτους (δύο θέσεις), Ρηγίλλης, Μουρούζη, Αγίων Ασωμάτων, Πλατεία Σκουζέ.
«Αυτές οι θέσεις στάθμευσης, μαζί με όλες τις παρεμβάσεις που έχουν ξεκινήσει στην Αθήνα, έχουν βάλει την πόλη σε μία νέα τροχιά. Στην τροχιά της ισονομίας των μετακινήσεων και της κυκλοφορίας. Το δικαίωμα όλων να έχουν πρόσβαση στην πόλη ανεμπόδιστα. Το δικαίωμα να απολαμβάνουμε όλοι μία Αθήνα με αξιοπρέπεια, ανθρώπινη» τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *