Ν. Μπάμπαλος, δήμαρχος Ηρακλείου: «Θα κάνουμε ό,τι είναι εφικτό για να ξαναπάρει μπροστά η τοπική οικονομία»

Μάσκες και αντισηπτικά σε κάθε μαθητή δίνει ο δήμος Φυλής
14 Μαΐου 2020
25 μελέτες εγκρίθηκαν στο ΠΔΕ για ωρίμανση έργων στην περιφέρεια Ν.Αιγαίου
14 Μαΐου 2020
Show all

Ν. Μπάμπαλος, δήμαρχος Ηρακλείου: «Θα κάνουμε ό,τι είναι εφικτό για να ξαναπάρει μπροστά η τοπική οικονομία»

Τον διάλογο με τον εμπορικό κόσμο της πόλης ξεκίνησε ο δήμος Ηρακλείου Αττικής, ώστε η έξοδος από την υγειονομική κρίση και η επαναλειτουργία των καταστημάτων να γίνει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα. Η δημοτική Αρχή ήδη έχει θέσει το ζήτημα αυτό στις προτεραιότητές της, περιμένει και τις ολοκληρωμένες προτάσεις των καταστηματαρχών, ώστε να χαραχθεί μια κοινή πορεία.

Ειδικά για τις επιχειρήσεις εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος, το σχέδιο της δημοτικής Αρχής, προβλέπει μεταξύ άλλων μέτρα ελάφρυνσης και ενίσχυσης, ως αντιστάθμισμα στις οικονομικές απώλειες που είχαν από το κλείσιμό τους κατά την περίοδο της προσπάθειας για τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού. Και αυτά τα μέτρα ήδη συζητήθηκαν στις πρώτες επαφές που έγιναν.

Για την περίοδο που τα καταστήματα ήταν κλειστά, ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος τόνισε στους καταστηματάρχες πως το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίσει την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «κανένας δεν θα χρεωθεί από τον δήμο για το διάστημα που αναγκάστηκε να μην λειτουργήσει, λόγω της έκτακτης υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού».

Για την περίοδο από την 1η Ιουνίου και μετά, ο κ. Μπάμπαλος επεσήμανε ότι στόχος είναι σε άμεση επικοινωνία με τους ανθρώπους της τοπικής αγοράς, αλλά και σε πλήρη αρμονία με τη λειτουργικότητα της πόλης, να βρεθούν τρόποι στήριξης των επιχειρήσεων με όσα προβλέπει η νέα νομοθεσία (π.χ. διάθεση επιπλέον εξωτερικού χώρου για τραπεζοκαθίσματα, ώστε να τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας ή περαιτέρω ελαφρύνσεις στη δημοτική φορολογία κ.α.), αλλά χωρίς να προκύψουν αυθαιρεσίες και χωρίς να πληγεί η ομαλή καθημερινότητα και η μετακίνηση των δημοτών μέσα στην πόλη.

«Ως δημοτική Αρχή θέλουμε να γίνει ξεκάθαρο πως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, ό,τι είναι εφικτό και μας επιτρέπει ο νόμος, για να στηρίξουμε την τοπική επιχειρηματικότητα, ώστε να ξαναπάρει μπροστά η οικονομία της πόλης και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας στα μαγαζιά του Ηρακλείου», ανέφερε ο κ. Μπάμπαλος και στη συνέχεια τόνισε: «Θέλω όμως να ξεκαθαρίσω πως ό,τι γίνει θα πρέπει να είναι σε πλήρη αρμονία με τη λειτουργία και την εικόνα του Ηρακλείου και δεν θα δυσκολέψει την καθημερινότητα στη μετακίνηση των κατοίκων. Γι’ αυτό άλλωστε ξεκινούμε διάλογο, μέσα από τον οποίο θα προσπαθήσουμε όλοι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, αλλά και κατανόηση, να προχωρήσουμε με ένα σοβαρό πλάνο στην επόμενη μέρα. Περιμένουμε μέσα από έναν γόνιμο διάλογο, αλλά και από τις προτάσεις του εμπορικού κόσμου, να βρούμε κοινούς δρόμους για να πετύχουμε το βέλτιστο».