Ξεκινάει το έργο διευθέτησης του ρέματος Ερασίνου

Πρότυπο βιοκλιματικό νηπιαγωγείο παραδίδεται στην Γλυφάδα
20 Νοεμβρίου 2020
Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ανακύκλωση
20 Νοεμβρίου 2020
Show all

Ξεκινάει το έργο διευθέτησης του ρέματος Ερασίνου

Υπεγράφη η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου με αντικείμενο τη «Διευθέτηση του ρέματος Ερασίνου Ανατολικής Αττικής» που βρίσκεται στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας μεταξύ του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και της αναδόχου εταιρείας. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 συνολικού προϋπολογισμού 15.706.671,97 ευρώ.
Το σημαντικό αυτό έργο αποτελεί εξαιρετική εξέλιξη για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής των Κεντρικών και Νότιων Μεσογείων, (Σπάτα – Παιανία – Υμηττός – Κορωπί – Μαρκόπουλο Μεσογαίας – Καλύβια – Κουβαράς), λαμβάνοντας υπόψη την προστασία και ανάδειξη του σημαντικού υγροτόπου στις εκβολές του Ερασίνου στην Βραυρώνα, όπως επίσης και των ιδιαίτερα σημαντικών αρχαιολογικών μνημείων (Ναός Αρτέμιδος) στον ίδιο χώρο.
Συνοπτικά το έργο περιλαμβάνει:
Την κατασκευή χωμάτινου φράγματος ανάσχεσης πλημμυρών ύψους 19,5 μ. με συνοδευτικά έργα:
• Ταμιευτήρας
• Ανάντη φράγμα (πρόφραγμα)
• Υπερχειλιστής ασφάλειας φράγματος
• Υπερχειλιστής ασφάλειας ανάντη φράγματος
• Αγωγοί διόδευσης πλημμύρας φράγματος
• Αγωγοί διόδευσης πλημμύρας ανάντη φράγματος
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός σε σχετική δήλωσή του ανέφερε : «Είμαστε ευτυχείς που το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών προχωρά σε τόσο σημαντικά για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής έργα, που είναι προς την κατεύθυνση της ορθολογικής και αειφόρου διαχείρισης των υδάτινων πόρων της αλλά και της αντιπλημμυρικής θωράκισης των περιοχών που εμφανίζουν, συχνά, πλημμυρικά φαινόμενα . Όλοι μαζί, κεντρική εξουσία και τοπική αυτοδιοίκηση, συμβάλλουμε στη διευθέτηση των περιβαλλοντικών όρων και κατ΄ επέκταση στη βελτίωση της προστασίας και της ασφάλειας της ζωής των πολιτών».