Οι προοπτικές ανάπτυξης των ορεινών περιοχών της Κρήτης, στο επίκεντρο ημερίδας

Πιλοτικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης πλημμυρικών φαινομένων στο Σπερχειό ποταμό
21 Ιανουαρίου 2021
Ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας Αττικής για την ηλεκτροκίνηση
21 Ιανουαρίου 2021
Show all

Οι προοπτικές ανάπτυξης των ορεινών περιοχών της Κρήτης, στο επίκεντρο ημερίδας

Την ανάγκη δημιουργίας μιας Περιφερειακής Στρατηγικής ειδικά για τις ορεινές περιοχές, επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου EUROMONTANA Γιώργος Αλεξάκης, στην εισαγωγική του ομιλία κατά την ημερίδα της Περιφέρειας Κρήτης για τις μελλοντικές προοπτικές ανάπτυξης των ορεινών περιοχών του νησιού.

Η συνεργασία είναι απαραίτητη για την επίτευξη της ευρωπαϊκής πολιτικής συνοχής και την πορεία προς μία βιώσιμη Ευρώπη, όπως είπε.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Περιφέρειας Κρήτης στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Συνεργασίας Euromontana, που προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στις περιοχές αυτές.

Στη διάρκειά της, συζητήθηκαν διεξοδικά οι προοπτικές ανάπτυξης των ορεινών περιοχών της Κρήτης, καθώς όπως αναφέρθηκε οι περιοχές αυτές αντιμετωπίζουν τα ίδια περίπου προβλήματα-προκλήσεις. «Για το σκοπό αυτό απαιτείται συνεργασία των τοπικών φορέων, αλλά και με Ευρωπαϊκά Δίκτυα για την ανταλλαγή καλών πρακτικών, τη διάχυση της γνώσης και της τεχνολογίας με σκοπό την επιστροφή του πληθυσμού στην ύπαιθρο», όπως επισημάνθηκε.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Marie Clotteau Διευθύντρια Euromontana, Νίκος Συριγωνάκης Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Παύλος Μπαριτάκης Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, Γιώργος Μυλωνάκης Δήμαρχος Κισσάμου, Σωκράτης Κεφαλογιάννης Δήμαρχος Ανωγείων, Γιάννης Στεφανάκης Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Λουκάς Ανδριανός εκπρόσωπος του Δ. Πλατανιά, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Ειρήνη Χουδετσανάκη Πρόεδρος Δικτύου AREPO, Μαρία Ραπτάκη Προϊσταμένη Γεν. Δ/νσης Εσωτερικής Λειτουργίας, Λευτέρης Κοπάσης Πρόεδρος ΟΑΚ, Ευγενία Στυλιανού Γεν. Γραμματέας Δ. Ηρακλείου, Ζαχαρίας Σωμαράς Προϊστάμενος Γεν. Δ/νσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, εκπρόσωποι του ΟΦΥΠΕΚΑ, στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης, εκπρόσωποι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Αναπτυξιακών Εταιριών, Επιμελητηρίων, του Γεωπάρκου Σητείας και άλλοι φορείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *