Ορκίστηκε ο Δήμαρχος και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Αλίμου

Χορήγηση Μικρογεύματος – Δεκατιανού σε μαθητές από το Δήμο Ιλίου
10 Σεπτεμβρίου 2019
Υγειονομικοί έλεγχοι σε σχολεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς
10 Σεπτεμβρίου 2019
Show all

Ορκίστηκε ο Δήμαρχος και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Αλίμου

Σε μια σεμνή και σύντομη τελετή, με πολυπληθή παρουσία πολιτών του Αλίμου και παρατεταμένα χειροκροτήματα, ορκίστηκε ο Δήμαρχος και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Αλίμου, στη θεατρική σκηνή Κάρολος Κουν.
Στον χαιρετισμό του ο για δεύτερη φορά Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τα τελευταία πέντε χρόνια έγινε μια πολύ σημαντική προσπάθεια. Η πόλη μας έγινε πολύ πιο καθαρή, πιο φωτεινή, λειτουργική και ευχάριστη για τους πολίτες της. Μειώσαμε τα χρέη του Δήμου κατά 40%, έγιναν 400 μικρά και μεγάλα έργα που άλλαξαν την εικόνα του Αλίμου. Το σπουδαιότερο όμως είναι ένα: Η σχέση εμπιστοσύνης που χτίσαμε μεταξύ μας».
Η δεύτερη θητεία του Ανδρέα Κονδύλη εγκαινιάζεται με το έργο αποκατάστασης της περιβόητης «τρύπας» στον παραλιακό πεζόδρομο, μετά από σκληρή μάχη με τη γραφειοκρατία, όπως ο ίδιος τόνισε κατά την ορκωμοσία του. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στα «στοιχήματα» που πρέπει να κερδίσει ο Άλιμος, κάνοντας λόγο για την επένδυση στη μαρίνα Αλίμου, την ένταξη περιοχών στο σχέδιο πόλης (Τρουμπάρι και κτήμα Τραχώνων), την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, την επένδυση στο Ελληνικό, την πλήρη αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας και την Ψηφιακή Διακυβέρνηση του Δήμου.
Την τελετή της ορκωμοσίας έκανε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, ο οποίος ευχήθηκε στους νέους Δημοτικούς Συμβούλους, να επιτύχουν στο έργο τους για το καλό των δημοτών. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν οι επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, Ευάγγελος Τσαμήτας, Αθανάσιος Ορφανός, Κυριακή Καμαρινού, Κώστας Χαρίτος, Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Χαρίλαος Μέξας.
Το γεγονός τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, οι Βουλευτές, Ιωάννης Καλλιάνος, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Γιάννης Μπαλάφας και Βασίλης Σπανάκης, ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη και Πρόεδρος ΠΕΔΑ, Γεώργιος Ιωακειμίδης, οι Περιφερειακές Σύμβουλοι του Νότιου Τομέα, Γεωργία Αδαμοπούλου και Δήμητρα Νάνου, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Τάσος Γαϊτάνης, o πρώην Υπουργός Τουρισμού Θανάσης Θεοχαρόπουλος, οι πρώην Δήμαρχοι Αλίμου, Αργύρης Αργύριου και Βασίλης Ξένος, ο πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ. Γεώργιος Κίτσος, οι πολιτευτές Πάνος Παναγιωτόπουλος, Δημήτρης Παπανικολάου και Τόνια Αντωνίου, o Διοικητής της Τροχαίας Καλλιθέας Αστυνόμος Α΄ Ευάγγελος Αρβάλης, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Λαμπράκη, Γρηγόρης Λαμπράκης, ο Αλιμιώτης εικαστικός Χρήστος Αντωναρόπουλος και εκπρόσωποι φορέων της πόλης.