Ο Δήμος Περιστερίου τίμησε τον Γιάννη Σμαραγδή

Ηλεκτρικά ποδήλατα στο Αιγάλεω
18 Σεπτεμβρίου 2020
Η περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο πρόγραμμα Synergassia της Enterprise Greece
18 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Δήμος Περιστερίου τίμησε τον Γιάννη Σμαραγδή

Σε μια λιτή τελετή, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης τίμησε τον καταξιωμένο Σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, στο πλαίσιο των κινηματογραφικών βραδιών και με αφορμή την προβολή της ταινίας του «Καζαντζάκης», στο Άλσος Περιστερίου.
Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής έχει αφιερώσει το έργο του στην κινηματογράφηση σπουδαίων Ελλήνων από τον Καβάφη, τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο με την ταινία El Greco, τον άγνωστο αλλά τόσο σπουδαίο Έλληνα Βαρβάκη και τον Παγκόσμιο Έλληνα Νίκο Καζαντζάκη.
Ο κ. Παχατουρίδης απένειμε τιμητική πλακέτα με το σύμβολο του Δήμου Περιστερίου στον κ. Σμαραγδή για την τεράστια προσφορά του, στον κινηματογράφο, στην χώρα μας και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σημειώνοντας ότι ο κ. Σμαραγδής είναι ένας πολυβραβευμένος Έλληνας Σκηνοθέτης που μας γέμισε υπερηφάνεια, θαυμασμό και πάνω απ’ όλα ανθρωπιά!
Από την πλευρά του, ο κ. Σμαραγδής ευχαρίστησε τον κ. Παχατουρίδη για τη μεγάλη τιμή, όταν προέρχεται -όπως είπε- από ένα Δήμαρχο με μεγάλο έργο στην πόλη του, ιδιαιτέρως στον ανθρωπιστικό τομέα και γι’ αυτό είναι ο πιο δημοφιλής, ενώ υποσχέθηκε να παρουσιάσει στο Περιστέρι τη νέα του ταινία για τον Ιωάννη Καποδίστρια, μόλις ετοιμαστεί.
Χάρη του κοινού αλλά και του Δημάρχου, για τον οποίο ο σκηνοθέτης δεν έκρυβε τα θερμά του αισθήματα, ο Γιάννης Σμαραγδής είπε λίγα λόγια για την πολυαναμενόμενη ταινία «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» που ετοιμάζει. Έκανε, μάλιστα, αναφορά στην προσωπικότητα του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδος που δυστυχώς δολίως δολοφονήθηκε, λέγοντας «πως σ’ όλη του τη ζωή μόνο προσέφερε -να όπως ο Δήμαρχός σας- και είχε «μια ροπή προς το καλό»… Μακάρι οι κυβερνήτες του μέλλοντος αλλά και οι άνθρωποι ευρύτερα να ακολουθήσουν την καλοσύνη του και την ανιδιοτέλειά του».
Η τιμητική βραδιά του Δήμου Περιστερίου για τον δημοφιλή σκηνοθέτη, έκλεισε με τους θεατές να ξεσπούν σε χειροκροτήματα ζωηρά και παρατεταμένα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *