Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ χαιρετίζει το νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης»

Κορωνοϊός: Είναι νόμιμες οι δαπάνες των δήμων για την ενημέρωση των πολιτών;
10 Απριλίου 2020
Διατέθηκαν σε πυρόπληκτες περιοχές και στο Πεδίο του Άρεως 4.000 φυτά
10 Απριλίου 2020
Show all

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ χαιρετίζει το νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης»

«H χώρα και η Αυτοδιοίκηση έχουν ανάγκη από μια αναπτυξιακή επανεκκίνηση» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου με αφορμή την ανακοίνωση του προγράμματος ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, «Αντώνης Τρίτσης» από το υπουργείο Εσωτερικών και Ανάπτυξης.

Η Αυτοδιοίκηση αναδεικνύεται σε πυλώνα της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Στη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η Ελλάδα λόγω της πανδημίας, η ΚΕΔΕ έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και με τις πρωτοβουλίες της στηρίζει Δήμους και πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Προέδρου Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Δημήτρη Παπαστεργίου, για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης» :

Το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης» που ανακοινώθηκε σήμερα από την Κυβέρνηση, αποτελεί μια ευχάριστη είδηση σε μια δύσκολη περίοδο, που δοκιμάζονται οι αντοχές της χώρας και των τοπικών μας κοινωνιών, εξαιτίας της πανδημίας του Co-vid 19.

Η πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών να σχεδιάσει , να παρουσιάσει και να εφαρμόσει στη συνέχεια το πρόγραμμα, σε συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομίας και Ανάπτυξης, είναι μια πράξη συνέπειας κι ευθύνης.

H χώρα και η Αυτοδιοίκηση έχουν ανάγκη από μια αναπτυξιακή επανεκκίνηση.

Είναι πολύ σημαντικό ότι το νέο πρόγραμμα αναδεικνύει την Αυτοδιοίκηση σε πυλώνα ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής, ενώ εστιάζει τόσο στο παρόν, όσο και στο μέλλον.

Στο παρόν, γιατί δίνει προτεραιότητα στην ανάγκη να στηριχθούν οι τοπικές κοινωνίες για όσο διάστημα διαρκεί η υγειονομική κρίση, με παρεμβάσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης των ευπαθών ομάδων.

Αλλά και στο μέλλον, γιατί μέσα από το πρόγραμμα αυτό έχει εξασφαλισθεί χρηματοδότηση για να γίνουν πράξη μια σειρά από έργα και καινοτόμες παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα, που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα καταστήσουν τις πόλεις μας ασφαλείς και βιώσιμες.

Είναι σημαντική η δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών πως η οριστική διαμόρφωση του προγράμματος, ο περιφερειακός και τοπικός σχεδιασμός, καθώς και η υλοποίηση και αξιολόγησή του, θα γίνεται σε συνεργασία και με συμμετοχή της ΚΕΔΕ.

Θέλω να σταθώ στον ισχυρό συμβολισμό του ονόματος που συνοδεύει το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Ο Αντώνης Τρίτσης υπήρξε Δήμαρχος Αθηναίων και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, αλλά πάνω από όλα ήταν ένας υπερ-κομματικός αυτοδιοικητικός, με όραμα και καινοτόμες ιδέες, που βρισκόταν μπροστά από την εποχή του.

Είχε τα στοιχεία που χρειάζεται σήμερα η χώρα μας για να κάνει το νέο ξεκίνημα που χρειάζεται. Στην προσπάθεια αυτή απαιτείται ενότητα, υπευθυνότητα κι ένα αξιόπιστο σχέδιο, που θα υπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας μας.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος θα συνεργαστεί με όλους του εμπλεκόμενους φορείς για την υλοποίηση του προγράμματος και θα είναι διαρκώς στο πλευρό των Δήμων, παρέχοντας τους κάθε δυνατή στήριξη, σε όλα τα επίπεδα, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».