Πάτρα: Συνενώθηκαν δύο δημοτικές παρατάξεις

Καταγγελία Δανιηλίδη: Στέλνουμε δημοτικά οχήματα να βοηθήσουν στην κατάσβεση πυρκαγιών και η «Εγνατία Οδός ΑΕ» απαιτεί να πληρώσουν τα διόδια!
24 Αυγούστου 2023
Επιστολή Κυρίζογλου: Είναι η ώρα της αλληλεγγύης των δήμων μας
26 Αυγούστου 2023
Show all

Πάτρα: Συνενώθηκαν δύο δημοτικές παρατάξεις

Πάτρα: Συνενώθηκαν δύο δημοτικές παρατάξεις

Επισημοποιήθηκε η συμφωνία μεταξύ των Παρατάξεων του Κώστα Σβόλη και του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου και συμπορεύονται στον εκλογικό αγώνα!
Είχε προηγηθεί δημόσια επιστολή του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου, στις 23/8/2023, στην οποία ανέφερε τα εξής:
“Επίσημη πρόσκληση προς τις Δημοτικές Παρατάξεις της Πάτρας για κοινή εκλογική κάθοδο στις Δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί οι θετικές προθέσεις της Πάτρας Ενωμένης με άρθρο του υποψηφίου Δημάρχου Κ Σβόλη που καλεί εκ παραλλήλου σε συνεργασία και είναι επίσης επιθυμητό και ανοιχτό σε συζήτηση, να συμπορευθούν και άλλα σημαντικά αυτοδιοικητικά ή κοινωνικά στελέχη. Ενδεικτικό πλαίσιο και άξονες της προτεινόμενης Δημοτικής Συμφωνίας:

 1. Η Δημοτική Συμπαράταξη να έχει αμιγώς αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά.
 2. Να διατυπωθεί κοινό Πρόγραμμα και να παρουσιαστεί αναλυτικά σε ειδική εκδήλωση. (Το δημοσιευμένο ήδη πλήρες, Πρόγραμμα της Πάτρας Διεθνούς Σύγχρονης Πόλης είναι στη διάθεση όλων προς θεματική επεξεργασία).
 3. Να τροποποιηθεί το απαράδεκτο και συγκεντρωτικό πλαίσιο λειτουργίας της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, για να γίνει ανοιχτή και δημοκρατική η διαδικασία διαλόγου με τη συμμετοχή συμπολιτών και κοινωνικών φορέων.
 4. Η ορθή μέχρι σήμερα υποστήριξη των εργαζομένων της Κοινωφελούς εργασίας να συνεχιστεί, με την επίσημη στήριξη της Νέας Δημοτικής Αρχής, ώστε να δικαιωθούν όλες οι κατηγορίες απασχολουμένων.
 5. Να ξεπεραστεί η ιδεοληψία που οδήγησε στην άρνηση να προσληφθούν 80 μόνιμοι Δημοτικοί Αστυνομικοί με κρατική χρηματοδότηση στο Δήμο Πατρέων. Να το αιτηθούμε ως Νέα Δημοτική Αρχή στο Υπουργείο Εσωτερικών.
 6. Να είναι αδογμάτιστα ανοιχτές σε διάλογο και κλίμα συναίνεσης όλες οι μεγάλες υποθέσεις του Δήμου Πατρέων, ώστε να συγκροτείται ευρύτατο και αποτελεσματικό μέτωπο διεκδίκησης των συμφερόντων της πόλης και του λαού της.
 7. Να ενισχυθούν οι αδύναμες κοινωνικές ομάδες της Πάτρας με ολοκληρωμένα μέτρα αρωγής και αλληλεγγύης, επανεντάσσοντας θεσμικά στη συνεργασία υπεράσπισής τους και την εκκλησία.
 8. Να βρούν μόνιμο και σταθερό συμπαραστάτη όλες οι παραγωγικές τάξεις της πόλης που υποφέρουν από το αφιλόξενο κλίμα που επικρατεί από αμέλεια του Δήμου, με συνέπεια ολόκληροι κλάδοι, όπως η εστίαση και το εμπόριο κλπ. να υποφέρουν από την έλλειψη επαρκούς επισκεψιμότητας.
 9. Να αποσυρθεί η λάθος μελέτη και το σχέδιο αντιδρόμησης της Κανακάρη που θα οδηγήσει σε κυκλοφοριακή ασφυξία την Πόλη.
 10. Να υποστηριχθούν κατά προτεραιότητα με σημαντικά έργα υποδομής οι παραμελημένες περιοχές των τεσσάρων Δήμων που ενώθηκαν με την Πάτρα. Οι γειτονιές και οι Κοινότητες είναι το θεμέλιο της δημοτικής μας αναδιοργάνωσης.
 11. Να ιδρυθεί άμεσα Διαδημοτικός Φορέας Διαχείρισης του Φράγματος Πείρου-Παραπείρου με τη συμμετοχή των όμορων Δήμων σύμφωνα με την ληφθείσα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και οφείλουμε να το προστατεύσουμε.
 12. Ο Δήμος να στηρίξει με ουσιαστικό τρόπο τις αθλητικές, πολιτιστικές, εθνικοτοπικές και μορφωτικές οργανώσεις της περιοχής αγκαλιάζοντας τις δράσεις τους.
  «Να κατανοήσουμε όλοι, ότι η Πάτρα δεν περιμένει άλλο! Τα χρονίζοντα προβλήματα την έχουν περιθωριοποιήσει στις τελευταίες θέσεις της χώρας! Ο στείρος κομματισμός έχει βλάψει και τορπιλίσει την κοινωνική συνοχή και τη συνεργασία με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου! Μόνη λύση είναι η σύμπραξη των δημιουργικών αδογμάτιστων αυτοδιοικητικών στελεχών και όλων των ενεργών πολιτών! Όχι άλλη χαμένη πενταετία! Να προτάξουμε την αγάπη μας για την Πάτρα που μας ενώνει και όχι τα δευτερεύοντα ζητήματα που μας χωρίζουν».
  Ο επικεφαλής της Πάτρας Διεθνούς Σύγχρονης Πόλης
  Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος