Παράδοση 470 κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης στους Δήμους Αγ. Αναργύρων -Καματερού και Πετρούπολης

Ν. Μπάμπαλος, δήμαρχος Ηρακλείου: «Όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της κρίσης»
27 Μαΐου 2020
Απάντηση Δ. Παπαστεργίου στην προϊσταμένη της διαχειριστικής αρχής Περιφέρειας Θεσσαλίας
27 Μαΐου 2020
Show all

Παράδοση 470 κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης στους Δήμους Αγ. Αναργύρων -Καματερού και Πετρούπολης

Μαζί με τους δημάρχους Αττικής εργαζόμαστε συστηματικά, προκειμένου η ανακύκλωση να γίνει καθημερινή πράξη ευθύνης, τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, κατά την παράδοση ειδικών κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης και διαλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών, στους δημάρχους Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σ. Τσίρμπα και Πετρούπολης Σ. Βλάχο.
Συγκεκριμένα στον κ. Τσίρμπα παρέδωσε 200 κάδους και στον κ. Βλάχο 270, οι οποίοι θα τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα σε δημόσια κτίρια των περιοχών και σχολεία. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Πάρκου Ανακύκλωσης, το οποίο λειτουργεί δίπλα από το δημαρχείο Αγ. Αναργύρων-Καματερού.
Ο κ. Πατούλης εξέφρασε την πεποίθηση πως με τη συστηματική συνεργασία των δήμων μπορεί να γίνει η ανακύκλωση καθημερινή πράξη ευθύνης και να δημιουργηθούν ισχυρές βάσης αλλαγής φιλοσοφίας και ενδυνάμωσης του κινήματος της ανακύκλωσης. Επιβράβευσε τους δύο δημάρχους για τα «απτά αποτελέσματα» των παρεμβάσεών τους στα θέματα ανακύκλωσης. Επισήμανε πως το κεντρικό μήνυμα της δράσης είναι να μάθουμε για το πώς δε θα θάβουμε τα σκουπίδια μας και υπογράμμισε ότι: «Η Αττική μπορεί και πρέπει να γίνει Περιφέρεια πρότυπο μέσα από την σωστή διαχείριση και την ανακύκλωση».
Από την πλευρά τους, οι δήμαρχοι Σ. Τσίρμπας και Σ. Βλάχος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ενίσχυση του εξοπλισμού τους από την Περιφέρεια στην πορεία προς την εποχή της ανακύκλωσης, κάλεσαν τους δημότες να συμβάλλουν στην προσπάθεια και πρότειναν στον περιφερειάρχη την καθιέρωση εκδήλωσης για την επιβράβευση των δήμων που επιτυγχάνουν υψηλά ποσοστά ανακύκλωσης.