Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στο Πρόγραμμα «Νέοι Αγρότες», ζητά ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου

Δίνει ζωή η Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης
18 Νοεμβρίου 2021
777.000 ευρώ στο δήμο Αθηναίων για τη λειτουργία και συντήρηση του Εθνικού Κήπου
18 Νοεμβρίου 2021
Show all

Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στο Πρόγραμμα «Νέοι Αγρότες», ζητά ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στο Πρόγραμμα «Εγκατάσταση Νέων Αγροτών» για ένα μήνα, ζητά ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, με επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό.
Ο περιφερειάρχης επισημαίνει πως το χρονικό διάστημα που έχει δοθεί για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα, ήτοι από 12.11.2021 έως 14.12.2021 δεν επαρκεί. Το σύντομο χρονικό περιθώριο που έχει δοθεί σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερες συνθήκες και τις εγγενείς αδυναμίες που προκαλούνται από τον νησιωτικό χαρακτήρα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, δημιουργούν προβλήματα στην ολοκλήρωση της διαδικασίας εντός των προκαθορισμένων χρονικών ορίων.
Να σημειωθεί ότι η επιστολή εστάλη μετά από πολλά αιτήματα ενδιαφερομένων, οι οποίοι ζητούν παράταση στην υποβολή των αιτήσεων με σκοπό να ανταποκριθούν επιτυχώς και χωρίς προβλήματα στην συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών και της σύνταξης των σχετικών σχεδίων δράσης, διαδικασία που, για αρκετούς ενδιαφερόμενους της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προϋποθέτει και μετακίνηση σε νησί άλλο από αυτό της μόνιμης κατοικίας τους. Ως εκ τούτου, καταλήγει ο κ. Χατζημάρκος, αποτελεί αδήριτη ανάγκη η παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων για ένα μήνα.