Παρεμβάσεις της Περιφέρειας που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια στις γειτονιές της Αττικής

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων προς τους Δήμους για ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών
16 Σεπτεμβρίου 2019
Έρχονται συμβάσεις μερικής απασχόλησης στο ευρύτερο Δημόσιο και σε φορείς δήμων και περιφερειών
16 Σεπτεμβρίου 2019
Show all

Παρεμβάσεις της Περιφέρειας που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια στις γειτονιές της Αττικής

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισκέφθηκε τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη και συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με την καλύτερη θωράκιση της ασφάλειας των πολιτών.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υφ. Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου.
Κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκε η από κοινού βούληση να δρομολογηθεί μία συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Ελληνικής Αστυνομίας με στόχο την βέλτιστη διασφάλιση της προστασίας της ζωής των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Πατούλης επισήμανε πως η Περιφέρεια Αττικής θα υλοποιήσει οριζόντιες δράσεις σε όλους τους Δήμους του λεκανοπεδίου προς αυτή την κατεύθυνση και πρότεινε στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, την εκπόνηση κοινών προγραμμάτων ενημερωτικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα σχετικά με την οδική ασφάλεια αλλά και την αντιμετώπιση κρουσμάτων παραβατικότητας.
«Πρόθεσή μας είναι να συνδράμουμε το έργο της Αστυνομίας με παρεμβάσεις και στο οδικό δίκτυο, για να περιορίσουμε τα τροχαία ατυχήματα που κοστίζουν πολλές ανθρώπινες ζωές, κάθε χρόνο» σημείωσε. Επιπρόσθετα στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν και οι ελλείψεις προσωπικού στα αστυνομικά τμήματα του λεκανοπεδίου αλλά και η ανάγκη εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού, ανανέωσης του στόλου των οχημάτων και αξιοποίησης της σύγχρονης τεχνολογίας προκειμένου να μπορούν οι Αστυνομικοί να επιτελούν το έργο τους, με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
Ο κ. Καραμαλάκης διαμήνυσε στον κ. Πατούλη ότι θα είναι σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια και υπογράμμισε πως η Ελληνική Αστυνομία θα είναι στο πλευρό της Περιφέρειας Αττικής, καθώς η στόχευση είναι κοινή.
Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε: «Για εμάς τα θέματα που σχετίζονται με την προστασία της ζωής των πολιτών είναι απόλυτη προτεραιότητα μας. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία θα δρομολογήσουμε παρεμβάσεις που θα διασφαλίζουν την ηρεμία και την ασφάλεια στις πόλεις και τις γειτονιές της Αττικής».