Πειραιάς: Κατεδάφιση εγκαταλελειμμένου ακινήτου στο κέντρο της πόλης από τον Δήμο

Δήμος Ιθάκης: Σύμβαση για την εκπόνηση μελετών έργων αναβάθμισης του λιμένα Βαθέως
12 Μαΐου 2023
Επιχείρηση «καθαρές πινακίδες»
12 Μαΐου 2023
Show all

Πειραιάς: Κατεδάφιση εγκαταλελειμμένου ακινήτου στο κέντρο της πόλης από τον Δήμο

Στην κατεδάφιση ενός εγκαταλελειμμένου ακινήτου στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα επί της οδού Κουντουριώτου προχώρησε ο Δήμος Πειραιά, καθώς το συγκεκριμένο ακίνητο ήταν άκρως επικίνδυνο, καθώς ήταν ετοιμόρροπο και είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης.

Όπως σημειώνει, ο Δήμος Πειραιά καταβάλλει συντονισμένες προσπάθειες, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ώστε να κατεδαφίζονται όσα κτίρια είναι επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών και για την προστασία της δημόσιας υγείας.

«Προχωρήσαμε στην κατεδάφιση ακόμη ενός εγκαταλελειμμένου ακινήτου, αυτή τη φορά στο κέντρο του Πειραιά, στην οδό Κουντουριώτου. Εκτός από εστία μόλυνσης για τη γειτονιά ήταν και ένα κτήριο άκρως επικίνδυνο, καθώς ήταν ετοιμόρροπο. Τα παλιά εγκαταλελειμμένα ακίνητα είναι ένα σύνθετο και πολύ σοβαρό πρόβλημα, όχι μόνο για τον Πειραιά αλλά για όλες τις πόλεις. Το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς ή ο χαρακτηρισμός τους πολλές φορές ως μνημεία, δεν μας επιτρέπουν να παρεμβαίνουμε όσο γρήγορα θα θέλαμε. Παρόλα αυτά, προχωράμε τις διαδικασίες όπου είναι εφικτό, τα κατεδαφίζουμε και αποδίδουμε τους χώρους αυτούς καθαρούς και ασφαλείς για τους Πειραιώτες», δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης, που ήταν παρών στις εργασίες κατεδάφισης.

«Η Διεύθυνση Καθαριότητας κατεδάφισε ακόμη ένα εγκαταλελειμμένο ακίνητο, αυτή τη φορά στο κέντρο του Πειραιά, στην οδό Κουντουριώτου. Ήταν ένα άκρως επικίνδυνο κτήριο, το οποίο αποτελούσε και «υγειονομική βόμβα» για τη γειτονιά. Όπου είναι εφικτό με τη συνδρομή και της Διεύθυνσης Πολεοδομίας θα κατεδαφίζουμε τα επικίνδυνα, εγκαταλελειμμένα ακίνητα και θα αποδίδουμε τους χώρους αυτούς καθαρούς και ασφαλείς», είπε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Π. Ρέππας.