Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Πρώτη συνεδρίαση σε ακριτικό νησί

Ελληνικό-Αργυρούπολη: “Summer Camp” για όλα τα παιδιά που έχουν γεννηθεί από το 2012 έως και το 2018
21 Μαΐου 2024
Σοβαρά ερωτηματικά για την ασφαλή λειτουργία της πλωτής γέφυρας Λευκάδας
21 Μαΐου 2024
Show all

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Πρώτη συνεδρίαση σε ακριτικό νησί

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Πρώτη συνεδρίαση σε ακριτικό νησί

Μια ιστορική συνεδρίαση, λίγες μέρες πριν την επέτειο των 200 χρόνων από το Ολοκαύτωμα, πραγματοποιήθηκε στα Ψαρά χτες, Δευτέρα 20 Μαΐου 2024.

Στη συνεδρίαση κυριάρχησαν οι συζητήσεις γύρω από τα ζητήματα, τα έργα, τα προβλήματα και τις προοπτικές ανάπτυξης των Ψαρών, ενώ ομόφωνο ήταν το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα μικρά νησιά.

Στα Ψαρά ταξίδεψαν για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης , ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νίκος Μάρκου, ο γραμματέας Γιώργος Τσακαλίας, ο αντιπρόεδρος Φιλόδωρος Βιτέλλας, οι Αντιπεριφερειάρχες Χρυσόστομος Χατζηκυριαζής, Μιχάλης Δήσσος, Αναστασία Αντωνέλλη, Παντελής Βρουλής, Παντελής Μπουρνιάς, Ιωάννης Καλτάκης, Γιώργος Αρβανίτης, ο Έπαρχος Λήμνου Απόστολος Κουτσογιάννης , οι επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγλαΐα Κυρίτση και της«Αλλαγή Πορείας για τα νησιά μας» Βάσω Χοχλάκα με τους περιφερειακούς συμβούλους Άννη Ανδρεάδου, Δέσποινα Καλβίνου, Παντελή Μπουγδάνο, Ιωάννη Μανάρα, Γιώργο Αμπαζή και Χριστόφορο Κριμιζή. Τα υπόλοιπα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου συμμετείχαν στη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης.

Πρόκειται για μια ιστορική μέρα δήλωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, τονίζοντας: «Πιστοί στην προεκλογική μας εξαγγελία θα πάμε σε όλα τα νησιά, πήγαμε στους Φούρνους, ήρθαμε τώρα στα Ψαρά, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός περιφερειακών συμβούλων που έχουν έρθει για τη συνεδρίαση στα Ψαρά και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί υπάρχει η άμεση επαφή με το νησί και τους κατοίκους του. Την ανακατασκευή του Μύλου στη Μαύρη Ράχη θα τη χρηματοδοτήσουμε και το έργο θα ολοκληρωθεί σύντομα. Η προσθήκη ενός μικρού μόλου, ένα έργο προστασία του λιμανιού όπου η περιφέρεια θα σταθεί αρωγός και τον Μορφωτικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Ψαρών θα τιμήσουμε για την παρουσία του και την προσφορά του.»