Περ. Κ. Μακεδονίας: Συνάντηση Κ. Γιουτίκα με τη διευθύντρια Καινοτομίας της Ertico-ITS Europe

Συνάντηση του Γ. Μώραλη, με τον Γ. Πατούλη, για τη νέα χρηματοδότηση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά
24 Ιανουαρίου 2020
Περιφέρεια Θεσσαλίας: Παρέλαβε το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο
24 Ιανουαρίου 2020
Show all

Περ. Κ. Μακεδονίας: Συνάντηση Κ. Γιουτίκα με τη διευθύντρια Καινοτομίας της Ertico-ITS Europe

Με τη διευθύντρια Καινοτομίας της Ertico – ITS Europe, του ηγετικού φορέα της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά στα συστήματα μεταφορών, Ιωάννα Τζανιδάκη, συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Γιουτίκας.

Δεδομένου ότι η Ertico – ITS Europe είναι μια σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με 120 εταιρείες και οργανισμούς που εκπροσωπούν τους φορείς παροχής υπηρεσιών στον τομέα των μεταφορών, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι νέες προοπτικές για την αξιοποίηση των πόρων που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση στους τομείς της καινοτομίας, της ευρείας χρήσης φιλικών προς το περιβάλλον μέσων μεταφοράς και την ηλεκτροκίνηση.

Εκτός, άλλωστε, από τα ζητήματα των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων, εξετάστηκαν οι δυνατότητες ενημέρωσης των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και οργανισμών της πόλης , σχετικά με τις καλές πρακτικές χρησιμοποίησης εναλλακτικών μέσων μεταφοράς που εφαρμόζονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και για τους τρόπους που θα μπορέσουν να υλοποιηθούν και στον δικό μας τόπο.