Πράσινο Κίνημα για Γερμανικές εκλογές: Συνεχίζουν να δυναμώνουν οι πράσινες φωνές

Ξεκινά η αναβάθμιση του οδικού δικτύου στο Δήμο Αχαρνών
27 Σεπτεμβρίου 2021
Προτεραιότητα μας η Μικρομεσαία επιχείρηση
27 Σεπτεμβρίου 2021
Show all

Πράσινο Κίνημα για Γερμανικές εκλογές: Συνεχίζουν να δυναμώνουν οι πράσινες φωνές

FILE PHOTO: Leaders of Germany's Green Party Robert Habeck and Annalena Baerbock are seen after being re-elected as party leaders during the delegates' conference in Bielefeld, Germany November 16, 2019. REUTERS/Leon Kuegeler

Το Πράσινο Κίνημα συγχαίρει το αδελφό κόμμα των Γερμανών Πρασίνων που κατέγραψε το καλύτερο ποσοστό της ιστορίας του, στις χθεσινές εκλογές. Υπάρχει μία μικρή απογοήτευση λόγω των αρχικών υψηλών προσδοκιών, παρόλα αυτά οι Γερμανοί Πράσινοι στις έλαβαν ποσοστό 14,8% και αναδείχτηκαν τρίτη δύναμη στη χώρα τους.
Το Πράσινο Κίνημα στήριξε με όλες τις δυνάμεις του την “Πράσινη Annalena” στον αγώνα που έκανε για την Καγκελαρία. Μεταξύ άλλων, πρωτοβουλιών του Πράσινου Κινήματος, οι πυρήνες ομογενών του κόμματος στη Γερμανία ήταν συνεχώς δίπλα και βοηθούσαν στις εκδηλώσεις και ομιλίες στον προεκλογικό αγώνα. Επίσης, στο Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος υπάρχουν δύο γυναίκες από δύο διαφορετικά κρατίδια στη Γερμανία όπου δραστηριοποιούνται πολιτικά με τους εκεί Γερμανούς Πράσινους.
Το Πράσινο Κίνημα αγωνίζεται ώστε η άνοδος των Πράσινων κομμάτων που παρατηρείται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες να καταγραφεί εκλογικά και στη χώρα μας. Άλλωστε είναι κοινή διαπίστωση πως οι πολίτες αναζητούν πλέον την διαφορετική πράσινη πρόταση. Μία πρόταση που έχει ως σημείο αναφοράς την ευημερία των πολιτών, και την προστασία της φύσης. Μία πρόταση που στην Ελλάδα υπερασπίζεται ουσιαστικά το Πράσινο Κίνημα.

Το Πράσινο Κίνημα, στα πρότυπα του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, έχει δύο συμπροέδρους, έναν άντρα και μία γυναίκα. Οι Συμπρόεδροι του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου και Κώστας Καλογράνης σε κοινή δήλωση τους επεσήμαναν σχετικά: “Συγχαρητήρια στους Γερμανούς Πράσινους που κατάφεραν να συγκεντρώσουν το μεγαλύτερο ποσοστό από την ίδρυσή τους. Για την Ελλάδα θα ήταν ευλογία να είχαν κερδίσει. Όπως και να έχει, η Γερμανία αλλάζει ηγεσία και η Ευρώπη γυρίζει σελίδα…
Είναι επίσης μία επιτυχία που έρχεται να προστεθεί στο ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα που στέλνουν οι ευρωπαίοι πολίτες για την ενίσχυση των πράσινων φωνών. Ένα μήνυμα που σύντομα θα ακουστεί δυνατά και στην Ελλάδα.”