Πραγματοποιήθηκαν με κάθε επισημότητα τα εγκαίνια της υπογειοποίησης των οδών Π. Κωνσταντίνου και Φωκών στη Νέα Φιλαδέλφεια

Μελέτη επιχειρησιακού σχεδιασμού για τη μείωση της σεισμικής διακινδύνευσης στον Δήμο Αν. Σάμου
21 Σεπτεμβρίου 2022
Πράσινο Κίνημα: Απαραίτητο ένα νέο μοντέλο βιώσιμης κινητικότητας
22 Σεπτεμβρίου 2022
Show all

Πραγματοποιήθηκαν με κάθε επισημότητα τα εγκαίνια της υπογειοποίησης των οδών Π. Κωνσταντίνου και Φωκών στη Νέα Φιλαδέλφεια

Πραγματοποιήθηκαν με κάθε επισημότητα τα εγκαίνια της υπογειοποίησης των οδών Π. Κωνσταντίνου και Φωκών στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η τελετή των εγκαινίων του έργου της Υπογειοποίησης των οδών Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Φωκών πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα, στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Των εγκαινίων προηγήθηκε Αγιασμός ο οποίος τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.
Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ ακολούθησαν οι ομιλίες του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρου και του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Υπουργός Εσωτερικών: “Η υπογειοποίηση επιτρέπει στο γήπεδο να λειτουργήσει αρμονικά με τη πόλη”
Στην τοποθέτησή του ο Υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό μετέφερε την ευαρέσκειά του κ. Μητσοτάκη για το γεγονός ότι αυτό το σημαντικό έργο προτεραιοποιήθηκε και πρόσθεσε «Αυτό έγινε και είναι σημαντικό γιατί ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης και ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Βούρος αντελήφθησαν τη σημασία του. Δίπλα από σημαντικά έργα όπως αυτό του γηπέδου της ΑΕΚ για να είναι λειτουργικά και να μη λειτουργούν σε αντίθεση με την αναπτυξιακή πορεία μιας πόλης, είναι σημαντικό να υπάρχουν τα συνοδά έργα. Αυτά μπορεί να είναι εξίσου σημαντικά με το κύριο έργο. Η υπογειοποίηση εδώ επιτρέπει στο γήπεδο να λειτουργήσει αρμονικά μαζί με την πόλη χωρίς να δημιουργεί συγκοινωνιακό φόρτο μη διαχειρίσιμο».

Υπουργός Ανάπτυξης: “Συμβάλαμε στην ταχύτερη υλοποίηση του έργου”
Από την πλευρά του ο Υπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης, υπογράμμισε ότι ο ίδιος προσωπικά και οι υπηρεσίες του Υπουργείου του από την πρώτη στιγμή συνέβαλαν προκειμένου να υλοποιηθεί με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο το έργο. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη επισημαίνοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Πατούλη ο οποίος είναι πολύ αποτελεσματικός στο να λύνει προβλήματα».

Δήμαρχος: “Τα οφέλη της πόλης μας από αυτό το έργο είναι πολλαπλά”
Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γ. Βούρος, αρχικά αναφέρθηκε αναλυτικά στα χαρακτηριστικά του έργου, τα οφέλη και την αισθητική του, ευχαριστώντας παράλληλα τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που συνέβαλαν στην υλοποίησή του. Ένα έργο το οποίο πέραν των άλλων θα επιτρέψει στο Κέντρο Μνήμης Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΑΕΚ, το μεγάλο όνειρο των απανταχού Ενωσιτών, να λειτουργήσει με ασφάλεια. Ενώ ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του σημείωσε: «Τα οφέλη της πόλης μας από αυτό το έργο είναι πολλαπλά και αυτό τον χώρο, την πλατεία που δημιουργήθηκε, τους πεζοδρόμους κλπ, οφείλουμε και εμείς ως δημοτική αρχή, αλλά και όλοι οι πολίτες, να τους διαφυλάξουμε και να τους διατηρήσουμε όπως τους παραλαμβάνουμε, ώστε να τους χαιρόμαστε εμείς και τα παιδιά μας για πολλά χρόνια. Η συνεργασία μας φυσικά με την διοίκηση της Περιφέρειας, δεν εξαντλείται σε αυτό το έργο. Η υπογειοποίηση και το 3ο Λύκειο είναι απλά η αρχή. Ακολουθεί η κατασκευή ενός σύγχρονου πολυχώρου – ΚΑΠΗ στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας, η μετατροπή του π. στρατιωτικού εργοστασίου της Νέας Χαλκηδόνας σε έναν ξεχωριστό χώρο πολιτισμού και ψυχαγωγίας, ένα ευρύ πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων που έχει ανάγκη η πόλη, η ολοκλήρωση του 3ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας, η ενεργειακή αναβάθμιση σε πρώτη φάση τεσσάρων σχολικών μονάδων της πόλης, και αρκετά ακόμη που με την στήριξη όλων σας προσδοκούμε να υλοποιήσουμε, τόσο εντός του 2022 και το πρώτο 9μηνο του 2023, αλλά και την πενταετία που έπεται».

Έργο ύψους 17,7 εκατ. ευρώ
Το έργο κόστισε συνολικά 17,7 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και παραδίδεται άμεσα προς χρήση. Γεγονός που αποτελεί μια στιγμή – ορόσημο στην διαδρομή της λειτουργίας του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, καθώς αποτελούσε βασικό προαπαιτούμενο για την αδειοδότηση του.
Την λαμπρή εκδήλωση των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους, metaj;y ;allvn, ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Χατζηδάκης, η Υφυπουργός Υγείας Ζ. Ράπτη, ο π. Υπουργός και Βουλευτής του Βορ. Τομέα Αθηνών Γ. Κουμουτσάκος, ο Βουλευτής του Βορ. Τομέα Αθηνών Δ. Καιρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γ. Δημόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Βορ. Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δ. Θωμαΐδου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Ν. Μπάμπαλος, ο Δήμαρχος Ιλίου Ν. Ζενέτος, ο Δήμαρχος Αχαρνών Σ. Βρεττός, ο Δήμαρχος Παπάγου Χολαργού Η. Αποστολόπουλος, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Ν. Μελετίου, ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γ. Σταμούλης,
Η ΠΑΕ ΑΕΚ εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση από τον Δ. Μελισσανίδη. Μαζί του βρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ε. Ασλανίδης, ο A΄ Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Γ. Κοσμάς, όπως και αντιπροσωπεία του Συνδέσμου των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών. Την ανάδοχο εταιρεία εκπροσώπησε ο Α. Εξάρχου. Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης καθώς και εκατοντάδες συμπολίτες μας.