Προσβάσιμη και φιλική στα ΑμεΑ η παραλία του Παλαιού Φαλήρου

Δήμος Αθηναίων: Νέο πρόγραμμα πρόληψης με δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για τους δημότες
29 Ιουλίου 2020
Τρίκαλα: Ολόγιομο φεγγάρι με μουσική παράσταση από το Μουσείο Τσιτσάνη
29 Ιουλίου 2020
Show all

Προσβάσιμη και φιλική στα ΑμεΑ η παραλία του Παλαιού Φαλήρου

default

Σε μια σημαντική παρέμβαση με στόχο την υποστήριξη και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ατόμων με Αναπηρία προχώρησε ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, με πρωτοβουλία του δημάρχου Γ. Φωστηρόπουλου, εγκαθιστώντας στην παραλία της πόλης το ειδικό σύστημα seatrack.

Το σύστημα προσφέρει αυτόνομη είσοδο κι έξοδο στην θάλασσα ατόμων με κινητική αναπηρία και με περιορισμένη κινητικότητα, διευκολύνοντας την πρόσβαση τους στη θάλασσα και καθιστώντας την παραλία φιλικότερη προς όλους.

Το σύστημα το οποίο τοποθετήθηκε στο σημείο parking – ανάμεσα σε Poseidon Edem Hotel και Edem (στάση Τραμ Edem) – είναι ενεργειακά αυτόνομο καθώς υποστηρίζεται από φωτοβολταικό πάνελ ενώ κατασκευάστηκε και ξύλινος διάδρομος πρόσβασης πλάτους 1,5 μ. από τον χώρο στάθμευσης της παραλίας ΕΔΕΜ έως την συσκευή, μήκους 25 μέτρων, προκειμένου η συσκευή να είναι προσβάσιμη.

Επίσης διαθέτει φωτισμό ασφαλείας κατά την διάρκεια της νύχτας ενώ η όλη κατασκευή είναι προσωρινή δίνοντας την δυνατότητα ανά πάσα στιγμή απεγκατάστασης και αποσυναρμολόγησης , αποθήκευσης της και επανεγκατάστασης της στο μέλλον, όποτε αυτό κριθεί χρήσιμο.