Πρόγραμμα έκτακτης επισιτιστικής ενίσχυσης στον Δήμο Καλαμαριάς

Ψηφιακές εφαρμογές για την εξυπηρέτηση των πολιτών στον Δήμο Αν. Σάμου
15 Οκτωβρίου 2020
Το Πρόγραμμα τους Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου Περιστερίου
15 Οκτωβρίου 2020
Show all

Πρόγραμμα έκτακτης επισιτιστικής ενίσχυσης στον Δήμο Καλαμαριάς

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των Δύο Φύλων του Δήμου Καλαμαριάς, σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Μπορούμε: Saving Food – Saving Lives» υλοποιεί πρόγραμμα έκτακτης επισιτιστικής ενίσχυσης.

Πρωταρχικός στόχος του προγράμματος είναι να στηριχτούν άτομα και οικογένειες που έχουν πληγεί από τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, καθώς επίσης και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ωφελούνται από την Κοινωνική υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, η Αντιδημαρχία θα διανείμει διατακτικές γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ για τους μήνες Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο 2020, κατά προτεραιότητα σε δικαιούχους που αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από την πανδημία και έπειτα σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού-εγγεγραμμένους ωφελούμενους της Υπηρεσίας, με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Το πρόγραμμα “Είμαστε Οικογένεια – Covid-19” ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και θα διαρκέσει έως τον Δεκέμβριο 2020, στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης για τον Covid-19 του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με σκοπό τη μηνιαία κάλυψη διατροφικών αναγκών ευάλωτων νοικοκυριών, μέσω διατακτικών επιταγών.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα : 2313 314 503 & 2313 314 523.