Πρόγραμμα στείρωσης και καταγραφής αδέσποτων ζώων στον Δήμο Βόλβης

Σχολικές τσάντες γεμάτες αγάπη για 400 μαθητές στον Δήμο Γλυφάδας
19 Σεπτεμβρίου 2022
Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας: Χρηματοδότηση έργων ύψους19,9 εκ. ευρώ για ανάπτυξη δραστηριοτήτων χαμηλού αποτυπώματος
19 Σεπτεμβρίου 2022
Show all

Πρόγραμμα στείρωσης και καταγραφής αδέσποτων ζώων στον Δήμο Βόλβης

O Δήμος Βόλβης συνεχίζει τα προγράμματα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.
Το πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (ΕΔΚΕ), θα πραγματοποιηθούν δωρεάν εμβολιασμοί, στειρώσεις και ηλεκτρονική καταγραφή αδέσποτων ζώων στις ειδικές εγκαταστάσεις που έχουν διαμορφωθεί στο δημοτικό κτίριο που βρίσκεται στην Κοκκαλού, πλησίον της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας.
Εκτός των συνεργείων του Δήμου που πραγματοποιούν την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων, μπορεί και ο κάθε ευαισθητοποιημένος φιλόζωος δημότης να πηγαίνει μόνος του τα αδέσποτα ζώα που τυχόν φροντίζει στην γειτονιά του για εμβολιασμό, καταγραφή και στείρωση στους κτηνιάτρους, εφόσον έχει ενημερώσει τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος έως την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου (πληροφορίες και ραντεβού στο τηλέφωνο: 2397330013, 2397330033).
Ο Δήμος Βόλβης εγκαινιάζει τη συνεργασία του με την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος. Η ΕΔΚΕ είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό σωματείο, καρπός ώριμης σκέψης μιας ομάδας φιλόζωων Ελλήνων κτηνιάτρων, οι οποίοι έχοντας ευαισθητοποιηθεί από την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αποσκοπούν στο να συνεισφέρουν άμεσα στην εξομάλυνσή της, παρέχοντας αφιλοκερδή κτηνιατρική βοήθεια σε αδέσποτα ή άγρια ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης ή/και είναι αποκλεισμένα από κτηνιατρική μέριμνα.
Ήδη, ο Δήμος έχει προτείνει στο Σωματείο ΕΔΚΕ την σύναψη συμφωνητικού για συνεργασίες για προγράμματα δράσεων έως 3 φορές τον χρόνο.