Ρόδος: Ολοκληρώνεται το έργο διευθέτησης κοίτης του ποταμού στις Επτά Πηγές

Δωρεάν παροχές στο Ιατρείο Μητρικού Θηλασμού του Δήμου Ιλίου
22 Ιανουαρίου 2021
Καστοριά-ΚΔΒΜ: Δωρεάν πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για εκπαιδευτές ενηλίκων
22 Ιανουαρίου 2021
Show all

Ρόδος: Ολοκληρώνεται το έργο διευθέτησης κοίτης του ποταμού στις Επτά Πηγές

Το έργο της διευθέτησης της κοίτης του παρακείμενου στις Επτά Πηγές ποταμού, με τρόπο οριστικό, ολοκληρώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με πολύ σεβασμό στο περιβάλλον όπως τονίζει, προκειμένου να μην καταστρέψει ξανά το οδικό δίκτυο που συνδέει πολλά χωριά της ορεινής Ρόδου με το κεντρικό οδικό δίκτυο.

Την πορεία εκτέλεσης και υλοποίησης του έργου, από την έναρξή του, παρακολούθησαν με συχνές επισκέψεις στην περιοχή, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου.

Όπως σημειώνεται σχετικά, το ποτάμι στις Επτά Πηγές της Ρόδου, που αιφνίδια γεμίζει σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων, κατέστρεφε στο πέρασμά του το οδικό δίκτυο και ήταν επιβεβλημένη η παρέμβαση, που στο εξής θα αποτρέπει την καταστροφή του παρακείμενου δρόμου, παράλληλα όμως θα σέβεται το περιβάλλον, σε εναρμόνιση με αυτό.

«Χαρακτηριστικό της ευαισθησίας που έδειξε η Περιφέρεια για την προστασία της ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιοχής είναι το γεγονός ότι ο σχεδιασμός αυτού του έργου άλλαξε δύο φορές, για ένα και μόνο λόγο, για να σωθούν και να ενταχθούν σε αυτό τρία δέντρα που στέκονται στην κατεστραμμένη κοίτη» προσθέτει.

Της διευθέτησης της κοίτης ακολούθησε η ανακατασκευή του οδοστρώματος του οδικού δικτύου, ώστε το ποτάμι και ο παρακείμενος δρόμος θα συνυπάρξουν στο μέλλον αρμονικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *