Σέρρες: Μείωση δημοτικών τελών για όλες τις επιχειρήσεις

Κοντά και σε τρίτο βραβείο ο Δήμος Αλίμου
20 Νοεμβρίου 2020
Πάτρα: Η Πλατεία Υψηλών Αλωνίων αποκτά ξανά τη φυσιογνωμία της με νέους φοίνικες
20 Νοεμβρίου 2020
Show all

Σέρρες: Μείωση δημοτικών τελών για όλες τις επιχειρήσεις

Στη γενναία μείωση των δημοτικών τελών για όλες τις επιχειρήσεις από το 2021 προχωρά ο Δήμος Σερρών, όπως ήταν και η δέσμευση της Δημοτικής Αρχής.

“Όπως είχαμε δεσμευτεί στο προεκλογικό μας πρόγραμμα προχωράμε από το 2021 στην οριζόντια μείωση κατά 30% όλων των δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις. Επίσης, απαλλάσσουμε πλήρως από τα δημοτικά τέλη ειδικές κατηγορίες επιχειρηματιών, όπως είναι οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι, τα ΑμεΑ και οι μονογονεϊκές οικογένειες”, τόνισε ο δήμαρχος Σερρών Αλ. Χρυσάφης.

“Ακόμη, χορηγούμε πλήρη απαλλαγή για όλες τις νέες επιχειρήσεις για τα τρία πρώτα έτη της λειτουργίας τους και την επεκτείνουμε χρονικά ανάλογα με την αύξηση της απασχόλησης”, υπογράμμισε.

Η μείωση των δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής σήμερα, Παρασκευή 20 Νοεμβρίου και κατόπιν θα τεθεί προς ψήφιση στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο της 25ης Νοεμβρίου 2020.

«Η στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας είναι αναγκαία συνθήκη για την οικονομική και την κοινωνική ευημερία στον Δήμο Σερρών. Ως Δημοτική Αρχή είμαστε δίπλα στους επαγγελματίες και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να κερδίσουμε όλοι μαζί το στοίχημα της ανάπτυξης», κατέληξε ο Δήμαρχος Σερρών.