Στα δικαστήρια αντιδήμαρχος με επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου

Το ΥΠΕΝ διαψεύδει τον περιφερειάρχη Ηπείρου για τα αίτια της περιβαλλοντικής καταστροφής στον ποταμό Λούρο
16 Νοεμβρίου 2022
Το Πράσινο Κίνημα στο Πολυτεχνείο: Εφόδιά μας η γνώση και η μνήμη
17 Νοεμβρίου 2022
Show all

Στα δικαστήρια αντιδήμαρχος με επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου

Στα δικαστήρια προσέφυγε η Αντιδήμαρχος Εορδαίας Μαρία Αντωνιάδου, με αφορμή τοποθετήσεις και ανακοινώσεις εναντίον της από την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αθηνά Τερζοπούλου, για το θέμα των αναθέσεων των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Εορδαίας, κατηγορώντας την για “συκοφαντική δυσφήμιση” και “προσβολή προσωπικότητας”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του E-PTOLEMEOS.GR, η ενάγουσα επικαλείται πως τα γεγονότα στα οποία αναφέρεται η Αθηνά Τερζοπούλου, “ξέρει ότι δεν ισχύουν, παρ’ όλα αυτά τα λέει”.
Η Αντιδήμαρχος διεκδικεί αποζημίωση ύψους πενήντα χιλιάδων ευρώ και επιπλέον ζητάει δέκα χιλιάδες ευρώ για κάθε φορά που θα εκφέρει το όνομα της στο μέλλον, η Αθηνά Τερζοπούλου. Να σημειωθεί ότι, η Μαρία Αντωνιάδου, έχει δεσμευτεί στο κείμενο της αγωγής, πως οποιοδήποτε ποσό εισπράξει από αυτήν την υπόθεση ως αποζημίωση, θα το δωρίσει στην Ογκολογική Κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.
Η εν λόγω εξέλιξη, είχε προαναγγελθεί από ανακοίνωση της ίδιας της Αντιδημάρχου στις 9 Ιουνίου η οποία κατέληγε: “Επιφυλάσσομαι σε αυτές τις άκρως συκοφαντικές δημοσιεύσεις προς το πρόσωπο μου και την επιχείρηση μου να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμα μου . Τον λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη”. Η Αθηνά Τερζοπούλου από την πλευρά της επικαλείται πως τα όσα ειπώθηκαν από την ίδια τόσο σε ανακοινώσεις όσο και κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ακριβή και αληθή και σε καμία περίπτωση προσβλητικά. Φέρεται μάλιστα να μην έχει προσκομίσει προς το παρόν αποδείξεις και παραστατικά στη δημοσιότητα, καθώς επέλεξε όπως λέει, να σεβαστεί την ιδιότητα της Αντιδημάρχου.
Όπως αναφέρει το E-PTOLEMEOS.GR, η Αθηνά Τερζοπούλου πρόκειται να καταθέσει δεύτερη αγωγή (ανταγωγή), καθώς “υποχρεώνεται” να αντιστρέψει τις κατηγορίες, αφού επικαλείται πως η Μαρία Αντωνιάδου τη συκοφάντησε και την προσέβαλε, θίγοντας προσωπικά θέματα, για την οικογενειακή, επαγγελματική και οικογενειακή της κατάσταση.

Να τονιστεί δε ότι η κατάσταση αναμένεται να πολωθεί περαιτέρω, λόγω… προεκλογικής περιόδου.

Η δικάσιμος αναμένεται να οριστεί μέσα στους επόμενους 3 μήνες και θα γίνει στο Πρωτοδικείο Κοζάνης.