Στο Γαλάτσι, η 4η Διεθνής Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SwAl

Αποκαταστάθηκε μετά από είκοσι μέρες η υδροδότηση στη Ζάκυνθο
1 Φεβρουαρίου 2024
Τι ισχύει για την απασχόληση συνταξιούχων αιρετών που λαμβάνουν αντιμισθία
1 Φεβρουαρίου 2024
Show all

Στο Γαλάτσι, η 4η Διεθνής Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SwAl

Στο Γαλάτσι, η 4η Διεθνής Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SwAl

Ο Δήμος Γαλατσίου θα φιλοξενήσει την 4η διεθνή συνάντηση του έργου “Sharing working algorithms for urban/rural waste collection” (SwAl, Project Number: 101089517), που θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 18 Απριλίου 2024, στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΚΑΜΙΝΙ».

Οι εκπρόσωποι του Δήμου, θα υποδεχτούν τους συντονιστές από τη Βουλγαρία και τους εταίρους από τη Μάλτα, Πολωνία, Πορτογαλία, Βέλγιο και Ολλανδία.

Οι προσκεκλημένοι ειδικοί και εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων δήμων θα παρουσιάσουν τις μελέτες τους για τις μεθόδους συλλογής βιοδιασπώμενων οικιακών αποβλήτων σε επίπεδο χωρών και δήμων και τις βέλτιστες πρακτικές σε αυτό το πεδίο.

Μεταξύ των δραστηριοτήτων που προγραμματίζονται είναι η ημερίδα με τη συμμετοχή πολιτών και αιρετών στελεχών και επιστημόνων, η επίσκεψη πεδίου σε μονάδα διαχείρισης βιοαποβλήτων εντός της Περιφέρειας Αττικής και η ξενάγηση σε σημεία ενδιαφέροντος του Δήμου Γαλατσίου.

Συνολικά έχουν ήδη γίνει τρεις διεθνείς συναντήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος (στη Μάλτα, στην Πολωνία και την Βουλγαρία) και ακολουθούν ακόμη τρεις (στην Ελλάδα, στο Βέλγιο και στη Βουλγαρία).

Ο Δήμος Γαλατσίου συμμετέχει στις δράσεις αυτές ως associated partner, σε σύμπραξη με την ΑΜΚΕ «Δημιουργική Σκέψη Ανάπτυξης» (ΔΗ.ΣΚΕ.ΑΝ.- CreThiDev).

Το έργο, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος CERV-2022-CITIZENS–TOWN και έχει ως κύριο στόχο τη συνεργασία και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών μεταξύ δήμων στις διαδικασίες διαχείρισης απορριμμάτων και την ευαισθητοποίηση/ενεργή συμμετοχή των πολιτών, ως βάση για την επίτευξη στρατηγικών ευρωπαϊκών στόχων για τη μετάβαση σε ένα βιώσιμο μοντέλο κυκλικής οικονομίας. Στο έργο συμμετέχουν και χρηματοδοτούνται οργανισμοί από επτά συνολικά χώρες (Βουλγαρία, Ελλάδα, Μάλτα, Πολωνία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Ολλανδία) μαζί με συνεργαζόμενους δήμους από τις χώρες αυτές.

Μέσα στο επόμενο μήνα θα δημοσιοποιηθεί πρόσκληση προς τους δημότες με το αναλυτικό πρόγραμμα της συνάντησης.