Στο ΝΣΚ παρέπεμψε ο Αθ. Πετραλιάς το θέμα της μισθολογικής εξέλιξης των συμβασιούχων ΟΤΑ

Δυναμική παρουσία του Πράσινου Ιδρύματος “ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ” στη Verde.tec με “Περίπτερο” και Workshop
30 Μαρτίου 2024
Δήμος Θεσσαλονίκης: Δημοσιεύτηκε το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο
2 Απριλίου 2024
Show all

Στο ΝΣΚ παρέπεμψε ο Αθ. Πετραλιάς το θέμα της μισθολογικής εξέλιξης των συμβασιούχων ΟΤΑ

Στο ΝΣΚ παρέπεμψε ο Αθ. Πετραλιάς το θέμα της μισθολογικής εξέλιξης των συμβασιούχων ΟΤΑ

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θα απαντήσει εάν οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στους ΟΤΑ με αποφάσεις προσωρινών διαταγών και ασφαλιστικών μέτρων θα λάβουν την αύξηση που δόθηκε στον βασικό μισθό και αν όσοι την έλαβαν θα κληθούν να την επιστρέψουν.

Τη «λύση» αυτή πρόβαλε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Αθ. Πετραλιάς στην ΠΟΕ -ΟΤΑ που πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με αίτημα την ανάκληση του εγγράφου του, που όχι μόνο ερμηνεύει πως οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στους ΟΤΑ με αποφάσεις προσωρινών διαταγών και ασφαλιστικών μέτρων δεν δικαιούνται να λάβουν την αύξηση του βασικού μισθού από την αρχή του 2024, αλλά και όσοι την έλαβαν, αναδρομικά καλούνται να την επιστρέψουν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της η Εκτελεστική Επιτροπή ΠΕ ανέλυσε την τεκμηριωμένη θέση της, όπως καταγράφηκε και στο υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 92/1-4-2024 έγγραφο της και ζήτησε από τον υφυπουργό Οικονομικών Αθ. Πετραλιά να ανακληθεί το έγγραφο.

Ο υφυπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε για την ανάκληση του εγγράφου και για την αποστολή ερωτήματος στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Ν.Σ.Κ.), προκειμένου να υπάρξει σαφής και ξεκάθαρη απάντηση και όχι «ερμηνείες».

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ καταλήγει:

«Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια σε μια γενικευμένη «πολιτική γραμμή» για την απαξίωση των υπηρεσιών της Α΄ Βάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων που απασχολούνται σε αυτή με οποιαδήποτε σχέση εργασίας».