Συνάντηση με ΥΠΕΣ και ΥΠΟΙΚ για άμεση χρηματοδότηση ΔΕΥΑ και επιπλέον επιχορήγηση των δήμων ζητά η ΚΕΔΕ

Διετή παράταση των συμβάσεων των μηχανικών της ΕΕΤΑΑ ζητά η ΚΕΔΕ
25 Ιανουαρίου 2023
Δ. Παπαστεργίου: Και φέτος η Αυτοδιοίκηση θα τα καταφέρει, στέκοντας ο ένας δίπλα στον άλλον θα δίνουμε λύσεις στα προβλήματα
25 Ιανουαρίου 2023
Show all

Συνάντηση με ΥΠΕΣ και ΥΠΟΙΚ για άμεση χρηματοδότηση ΔΕΥΑ και επιπλέον επιχορήγηση των δήμων ζητά η ΚΕΔΕ

Συνάντηση με τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών για να χρηματοδοτηθούν αμεσότατα οι ΔΕΥΑ της χώρας, αλλά και οι δήμοι για την καλύψουν δαπάνες λόγω του αυξημένου ενεργειακού κόστους ζήτησε η ΚΕΔΕ.

Όπως ανακοίνωσε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, ο πρόεδρος Δημήτρης Παπαστεργίου, έχει ήδη καταθέσει σχετικό αίτημα στον υπουργό Εσωτερικών, σημειώνοντας ότι πλέον νομοθετήθηκε η δυνατότητα χρηματοδότησής τους και αυτό το οποίο απομένει είναι να δοθούν αμεσότατα τα χρήματα.

«Τον Νοέμβριο, είπε, στο συνέδριο της ΚΕΔΕ η συζήτηση γινόταν για χρηματοδότηση τους ύψους 20 εκ. ευρώ. Μέχρι τώρα δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ, ενώ έχουν περάσει ήδη τρεις μήνες από τότε, ενώ το ενεργειακό κόστος των ΔΕΥΑ ξεπερνά τα 100 εκ. ευρώ. Αυτό το επισήμανα και στον υπουργό Εσωτερικών και μάλιστα ζήτησα να γίνει συνάντηση με το υπουργείο Οικονομικών και να δοθούν αμεσότατα τα χρήματα στις ΔΕΥΑ».

Επιπλέον χρηματοδότηση για το 2023 είπε ο κ. Παπαστεργίου πρέπει να δοθεί και στους δήμους. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Το ενεργειακό κόστος και φέτος θα είναι μεγάλο για τους δήμους. Θα πρέπει πριν μπούμε επισήμως στην προεκλογική περίοδο και σταματήσει ο κρατικός μηχανισμός να λειτουργεί, να δοθεί τουλάχιστον μία δόση ΚΑΠ στους δήμους για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουν μέχρι το Μάιο – Ιούνιο, συν επιπλέον χρήματα για τις Σχολικές Επιτροπές».