Συνεδριάζει το ΔΣ της ΚΕΔΕ: Προσφυγικό και έκτακτο συνέδριο στην ατζέντα συζήτησης

Σε επιφυλακή για το νέο κύμα κακοκαιρίας
4 Φεβρουαρίου 2020
ΕΝΠΕ: Τίθενται σοβαρά ζητήματα λειτουργίας των Περιφερειών
5 Φεβρουαρίου 2020
Show all

Συνεδριάζει το ΔΣ της ΚΕΔΕ: Προσφυγικό και έκτακτο συνέδριο στην ατζέντα συζήτησης

Το θέμα του προσφυγικού/μεταναστευτικού υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων και μετά τις σχετικές επαφές με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη θα απασχολήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, το οποίο συνέρχεται αύριο Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί.

Κατά τη συνεδρίαση ο πρόεδρος, Δημήτρης Παπαστεργίου θα παρουσιάσει την πλατφόρμα που ετοίμασε η ΚΕΔΕ για λογαριασμό όλων των δήμων της χώρας, όπου οι πολίτες θα μπορούν να δηλώσουν τα επιπλέον τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους και η οποία αναμένεται να τεθεί σύντομα σε λειτουργία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα αποφασίσει και για την ημερομηνία διεξαγωγής του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ, όπου θα επικαιροποιηθούν οι θέσεις της Αυτοδιοίκησης για όλα τα ζητήματα που την απασχολούν, ενόψει της συζήτησης και της νομοθετικής ρύθμισης που προωθεί το ΥΠΕΣ για τον επαναπροσδιορισμό αρμοδιοτήτων μεταξύ Κεντρικού Κράτους και Αυτοδιοίκησης καθώς και μεταξύ δήμων και περιφερειών.

Στη συνεδρίαση θα παραβρεθεί ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος που θα ενημερώσει το σώμα για τα Λιμενικά Ταμεία, μετά και τις εξαγγελίες του υπουργού . Πλακιωτάκη ότι τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία περνούν υπό τον έλεγχο του υπυργείου.

Ακόμη θα διατυπωθεί γνώμη επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση και Ψηφιακός Μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.)».