Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς τα τεστ σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης

Διανομή υγειονομικού υλικού σε καταστήματα του Μοσχάτου και του Ταύρου
22 Ιουνίου 2020
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσουν εργασίες στο ρέμα Ρετζίκι
22 Ιουνίου 2020
Show all

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς τα τεστ σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια των δειγματοληπτικών τεστ από συνεργεία του ΕΟΔΥ, σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, για την περαιτέρω διερεύνηση και τον εντοπισμό των εστιών της διασποράς του κορονοϊού. Μέχρι σήμερα, εκατοντάδες κάτοικοι της Ξάνθης έχουν προσέλθει σε ένα από τα πολλά συνεργεία που υπάρχουν μέσα στην πόλη αλλά και σε περιοχές των άλλων τριών δήμων, προκειμένου να δώσουν δείγματα και να γίνει η καταγραφή των στοιχείων τους.
Ο Δήμος Ξάνθης, με ανακοίνωσή του, ευχαριστεί θερμά όλους τους πολίτες που συνεχίζουν να ανταποκρίνονται στην πρόσκλησή του για λήψη δειγμάτων ώστε να υπάρχει συνεχώς ρεαλιστική εικόνα της κατάστασης στην περιοχή, αλλά και τον ΕΟΔΥ που ακούραστα εργάζεται σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, ενώ καθημερινά γίνεται ενημέρωση για το πού θα βρίσκονται τα ειδικά συνεργεία του ΕΟΔΥ που θα πραγματοποιούν τους ελέγχους.
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης Αναστάσιος Καραδέδος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτίμησε ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι πλέον ελεγχόμενη και σε αυτό βοήθησαν πολύ, όπως είπε, τα δειγματοληπτικά τεστ που γίνονται.
Εμφανίστηκε, μάλιστα, αισιόδοξος για την εξέλιξη των κρουσμάτων, υπογραμμίζοντας ότι τα τεστ που γίνονται «μας δίνουν μια συνολική και ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης, ενώ είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχουν πολλά συνεργεία του ΕΟΔΥ που θα κάνουν τεστ καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ θα παραμείνει μόνιμα και ένα κλιμάκιο στην Ξάνθη».
«Τώρα», πρόσθεσε, «πιστεύω η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, ο κρατικός μηχανισμός ήρθε, είδε, άκουσε και λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα»/
Καθησυχαστικός όμως εμφανίζεται ο κ. Καραδέδος και με τη μαθήτρια που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, λέγοντας πως δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω ανησυχίας και ότι θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Την ίδια ώρα, τόσο στην πόλη της Ξάνθης όσο και σε όμορους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας, έχει απαγορευτεί η λειτουργία των λαϊκών αγορών, με τους πωλητές και τους παραγωγούς να εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τη συνεχιζόμενη κατάσταση, που έχει ως αποτέλεσμα -όπως υπογραμμίζουν με ανακοίνωσή τους- την οικονομική αποδυνάμωση των ίδιων και των οικογενειών τους.
Επίσης, από σήμερα έως και τις 15 Ιουλίου, αποφασίστηκε εκ νέου η προσωρινή αναστολή των δικών ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης λόγω της εμφάνισης των νέων κρουσμάτων Covid-19.