Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας εκπονεί ο Δήμος Χαλκιδέων

Ξεκίνησε η ανάπλαση του χώρου του Σκοπευτηρίου Καισαριανής
13 Μαΐου 2024
Ημερίδα: Το «Νέο Περιβάλλον» Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πειραιά
13 Μαΐου 2024
Show all

Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας εκπονεί ο Δήμος Χαλκιδέων

Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας εκπονεί ο Δήμος Χαλκιδέων

Στην εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π) προχωρά ο Δήμος Χαλκιδέων, με στόχο την εξασφάλιση προσβασιμότητας πεζών και ατόμων με κινητικά προβλήματα σε δρόμους, πεζοδρόμια, κοινόχρηστους χώρους και δημοτικά κτίρια.

Σήμερα, Δευτέρα 13 Μαΐου, υπεγράφη το συμφωνητικό παροχής υπηρεσιών για την εκπόνηση του Σχεδίου, από τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και την ανάδοχο εταιρεία, συμβατικού ποσού 71.920 ευρώ (με Φ.Π.Α), το οποίο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με το συγκεκριμένο Σχέδιο:

Σε πρώτη φάση θα εξεταστούν το πλάτος και η ποιότητα επιφάνειας πεζοδρομίων, χαρακτηριστικά ραμπών, χαρακτηριστικά διαβάσεων, ποιότητα όδευσης τυφλών, είδος εμποδίων και η δυνατότητα προσβάσιμης εισόδου σε κοινόχρηστους χώρους και δημόσια κτήρια.
Σε δεύτερη φάση θα προσδιοριστούν σημεία που χρειάζονται διαμορφώσεις, επεμβάσεις και κατασκευές, καθώς και προσβάσιμες διαδρομές μεταξύ αυτών, ώστε να δημιουργεί ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων από πολίτες και επισκέπτες του Δήμου Χαλκιδέων, σε συνεργασία και με το Σ.Β.Α.Κ του Δήμου.
«Σκοπός μας είναι, ο Δήμος Χαλκιδέων να είναι φιλικός και προσβάσιμος σε όλους, με πολίτες και επισκέπτες που θα μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα και χωρίς εμπόδια. Το Σ.Α.Π είναι ένα σημαντικό εργαλείο, που θα μας “υποδείξει” ζητήματα των υποδομών και θα βοηθήσει στην εύρεση χρηματοδοτήσεων, ώστε να πετύχουμε τον στόχο ενός ποιοτικού και ασφαλούς δικτύου μετακινήσεων για πεζούς, μαμάδες με καρότσια και ανθρώπων με κινητικά προβλήματα», δήλωσε σχετικά η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.